Eve Online > Incursions
Nowe avatary
Doom:
[admin]Nieco przeczyściłem wątek. Dyskusje o maszynach do gry poleciały do offtopicu[/admin]
Khobba:
Najlepsza metoda :)
swojego alta też zrobiłem w ten sposób:
silvia:
Te stare avatary w sobie cos mialy. Te nowe to takie "perfekcyjne" lalki. Jak jeszcze tworzenie postaci jest do zgryzienia, to juz system potretow jest do c**ja.
Dlaczego nie moge miec dokladnie takiej postaci na fotografii jaka zrobilem w edytorze?!
Gaunt:
oficjalnie we wtorek bedzie paczyk do portretów i beda poprawiać ! ;P
na mojej nie widać kapturka a zrobilem sobie postać ala imperatora palpatine, niestety bez kaptura wygladam jak sprzedawca ryżu :(
Oxylan:
--- Cytat: mystiq w Styczeń 23, 2011, 18:49:24 ---Te stare avatary w sobie cos mialy. Te nowe to takie "perfekcyjne" lalki. Jak jeszcze tworzenie postaci jest do zgryzienia, to juz system potretow jest do c**ja.
Dlaczego nie moge miec dokladnie takiej postaci na fotografii jaka zrobilem w edytorze?!
--- Koniec cytatu ---
Problem w tym że podczas edycji portretu postać ma zmienna mimike może minimalnie ale robi co chwile (grymasy) lekki uśmieszek, powaga, smutek, są to tak małe wachania mimiki że na pierwszy rzut oka tego nie widać i to b wpływa na ogólny wygląd końcowego efektu, jakby postać edytowana w oknie portretu była sztywna jak trup nie byłoby tego problemu, pstrykanie foty za każdym razem powoduje inny efekt finalnej foty.
Największe zamieszanie w portrecie sprawia światło i cienie, np nos albo usta rzucają różnie cień względem kierunku pozycji postaci i padania światła, jak o to nie zadbasz i np oddalisz znacznie postać to efekt będzie taki że zamiast kawałka twarzy będzie tam cień, z tym że nie będzie to wyglądać jak cien tylko raczej czarna kropka albo plama, widać to zwłaszcza kiedy bawisz się oddaleniem postaci czy też obracaniem pozycji postaci, przykład - zrobiłem sobie amara na styl starego mędrca z siwą brodą i za każdym razem jak zmieniałem światło broda zmieniała kolor od siwego po b jaskrawy czy też kolor tlenionej blondynki, albo wyglądała jakby był pomalowany białą kredą, to wszystko przekłada się na to że finalny sztywny avek w grze jest inny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej