Eve Online > PVP

[PVP] Dramiel solo

<< < (2/9) > >>

Ellaine:
A fitów dalej nikt nie daje i na fitowni portalowej nie ma. Sam jestem ciekaw jak to się fituje, to i daredeavila.

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Październik 04, 2010, 11:55:58 ---Szczerze mówiąc, już prędzej liczyłbym na pomoc kolegów - jeśli faktycznie gość jest sam, to będziesz miał te 2-3 minuty na założenie floty i jak podleci chociaż jeden ship to Dramiel będzie wolał się zbierać.
--- Koniec cytatu ---

Ja zawsze jestem we flocie ;)

--- Cytuj ---Z drugiej strony - nigdy nie zakładaj, że gość jest sam. Intel działa różnie, są też niespodzianki (BOpsy).

--- Koniec cytatu ---

eee tam gosc byl raportowany przez 20+ min, do tego byl ze Stain Empire - wiec szansa ze koledzy czaja sie "za winklem" byla minimalna.

Czyli podsumowujac jesli dobrze rozumiem taki dramiel poluje na jeleni, co maja tank ustawiony pod raty do tego nie zbyt silny?

@albi co do fitow na dramiela to pewnie cos takiego: http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=6896663 a przynajmniej ten sam pilot i ten sam ship ktorego wczoraj spotkalem

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 04, 2010, 12:05:19 ---Czyli podsumowujac jesli dobrze rozumiem taki dramiel poluje na jeleni, co maja tank ustawiony pod raty do tego nie zbyt silny?

--- Koniec cytatu ---

To raczej generalna zasada polowania na ratterów - przykładowo, jeśli lecę na Angel Sanctum i widzę na nim Drake'a, bo będę w niego walił z EM.

Jeśli chodzi o wybór celów, to jest dość losowy - zwykle nawet Dramiel ma core probe laucher. Wskakuje, odpala jedną sondę na maks zasięg i jedzie Sanctum -> Sanctum -> Heaven -> Heaven (albo odwrotnie - chyba, że np. widzi Sanctum w zasięgu d-scana, a nie ma shipów na d-scanie - to leci na ten dalszy). Dropi na anomalkę i łapie co jest - nie ma co grymasić, bo ratterzy zwykle uciekają sprawnie. Oczywiście, jak raci supercarrier, to nie ma co, ale jak jest solo i złapie nawet zwykłego carriera, to jest realna możliwość, że może ściągnąć batphonem posiłki.

Nie raz i nie dwa leciałem 20j, bo "carrier tackled - c'mon, let's kill him!".

sc0rp:
Dzieki za info SokoleOko. A rozciagajac temat pod polowanie na raterow, SokoleOko jest jakies mordercze combo na raterow, bo jedyne co mi przychodzi do glowy to tackler + kilka sb (1 sb to zdecydowanie za malo), para reconow czy jest jeszcze cos rownie efektywnego ? Pytam w kontekscie co by wiedziec przed czym uciekac a co moge zignorowac

MMoroz:
Dark Flonoe - jak masz tengu i cynabla vs dramiel to go obaj lokujecie i bierzecie na salwe a nie raportujecie na intelu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej