Forum Gry > World of Tanks

Nadchodzące patche

<< < (9/24) > >>

ThakRa:
M3 Lee w dobrych rękach potrafi być bardzo groźny. Oczywiście przeciwko w miarę niskim tierom. Bardzo dobra armata, a i pancerz przedni całkiem niezły. Zdarzyło mi się że 2 lub 3 pociski z mojego PzIV się od niego odbiły. Ale dorwanie go z boku kończy jego żywot bardzo szybko - strasznie wolno się obraca. Porównałbym go w tym względzie do niemieckiego Hetzera. A to że ma armatkę z prawej strony daje fajne możliwości przykampienia wystawiając tylko kawałek czołgu zza budynku.

Doom:
Jak już pisałem absolutnie nie czuję respektu akurat przed m3 (chyba że moga wezwać wsparcie jakiegoś dziada w moździerzu). Jeśli nawet ja jestem w stanie takiemu podpalić dupe, w sytuacji innej niż pierwszym strzałem z zasadzki popsuje mi gąsienice to albo w ciągu 5 dni gry dramatycznie poprawiły mi się skile, albo trafiam na debili którzy nie wiedzą czym grają.

ThakRa:
Tak jak pisałem z boku i z tyłu to tylko wolny i już prawie martwy cel. Ale jeśli to on wygarnie jako pierwszy to można się zdziwić. A co do artki. Przed patchem tylko kilka razy grałem Wespą i uznałem że gra artką jest nudna i beee, ale nie raz wkurzało mnie jak w pełnym biegu robiąc zakosy dostawałem dzwona od artki i padałem na strzał. Dzień lub dwa po patchu wyskillowałem sobie hummela i jako kompletny świeżak w grze artylerią uważam że nadal jest baaardzo przegięta. Na 9 pierwszych bitew w prawie każdej miałem po 2 kille i przynajmniej 5-6 uszkodzonych wrogich czołgów. Mimo że celownik ma jakiś tam rozrzut to 80-90 proc. pocisków i tak leci dokładnie tam gdzie się ustawia kursor. A trafianie czołgów w ruchu jest nadal zbyt łatwe. Amerykańska artyleria ma do tego jeszcze jeden plus - jest bardzo niska i cięzka do trafienia (przez zwykły czołg nie artkę) jak się ustawi za jakimś kamulecem albo górką.

Straszny:

--- Cytat: Doom w Listopad 16, 2010, 17:06:35 ---Jak już pisałem absolutnie nie czuję respektu akurat przed m3 (chyba że moga wezwać wsparcie jakiegoś dziada w moździerzu). Jeśli nawet ja jestem w stanie takiemu podpalić dupe, w sytuacji innej niż pierwszym strzałem z zasadzki popsuje mi gąsienice to albo w ciągu 5 dni gry dramatycznie poprawiły mi się skile, albo trafiam na debili którzy nie wiedzą czym grają.

--- Koniec cytatu ---

z rozmów to 70% graczy traktuje M3 Lee jako smutną konieczność przed linią heavy i shermanem, grają na odwal żeby szybko przyexpic i przeskoczyć dalej, sporo z nich gra na stokowej wersji i jej nawet nei upograduje

stąd to Twoje wrażenie

M3 Lee w niczym nie odstaje od tanków swojego tiera innych nacji. Armate jak na ten tier ma doskonałą

Ptysiu:

--- Cytat: Scaryman w Listopad 16, 2010, 17:24:16 ---z rozmów to 70% graczy traktuje M3 Lee jako smutną konieczność przed linią heavy i shermanem, grają na odwal żeby szybko przyexpic i przeskoczyć dalej, sporo z nich gra na stokowej wersji i jej nawet nei upograduje

stąd to Twoje wrażenie

M3 Lee w niczym nie odstaje od tanków swojego tiera innych nacji. Armate jak na ten tier ma doskonałą

--- Koniec cytatu ---

This. Ponadto M3>Hetzer i to w tej kategorii należy na niego patrzeć.

Dowód na to, że M3 też da się grać:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej