Eve Online > Incursions

Remap za PLEX

<< < (8/10) > >>

naye666:
Karem @ z czapy to najwyzej sa Twoje domniemania... Cena gtc rosnie ze wzgledu na kursy walut. Rozejrzyj sie w tym temacie i poobserwuj ;)

Kira Korpii:
Odkladajac kwestie ekonomii ingame na bok uwazam to za bardzo mile posuniecie z perspektywy starszych postaci.

Remap teraz raz na rok wymusza na mnie ustawienie kolejki skillowania troszke na sile i robienia wielu niepotrzebnych skilli, ot zeby efektywnie wykorzystac czas. Jesli to sie zmieni nie bede uwieziony na danych drzewkach sp na tak dlugo i bede mogl praktycznie w dowolnej chwili zaczac skillowac cos innego czy tez zbalansowac postac. Rozsadek mowi ze i tak nie zmienialbym tego czesciej niz 5-6 miesiecy. I jeszcze jedno - nie kupujesz w ten sposob skilli gotowych, bo i tak trzeba wycierpiec czas na ich zrobienie.

Jesli zas chodzi ze to jest swojego rodzaju system miniplatnosci, to juz paru kolegow przypomnialo tutaj, ze w eve istnieje system MEGAplatnosci -  poprzez plexy ktore mozesz ziskowac i kupic dowolna rzecz/postac. Nic nowego tutaj.

A no i plexa kupisz za iski takze wiec potraktujcie to jak, powiedzmy, bardzo drogi implant (one takze przyspieszaja skillowanie i sa za iski, czyz nie?)

SokoleOko:

--- Cytat: Kira Korpii w Wrzesień 20, 2010, 13:16:31 ---Remap teraz raz na rok wymusza na mnie ustawienie kolejki skillowania troszke na sile i robienia wielu niepotrzebnych skilli, ot zeby efektywnie wykorzystac czas. Jesli to sie zmieni nie bede uwieziony na danych drzewkach sp na tak dlugo i bede mogl praktycznie w dowolnej chwili zaczac skillowac cos innego czy tez zbalansowac postac.

--- Koniec cytatu ---

A kto Ci kazał robić radykalnego remapa, z powodu którego musisz rok tłuc jakieś drony?

Mam duuuuuużo młodszego chara niż Ty, zrobiłem dotąd JEDNEGO remapa (po wbiciu leadershipa zdjąłem charyzmę), mam atrybuty ustawione z przechyłem +2 na korzyść Perc/Wil vs. Int/Mem i nie zamierzam długo niczego ruszać.

Kira Korpii:
Oj nie czepiaj sie tutaj czy ktos mi kazal czy nie, wymyslilem sobie ze oplacalo sie i opracowalem taka tez dluga kolejke, chociaz czesciowo niepotrzebna. A ze lubie robic cos z maksymalna wydajnoscia to zrobilem jak zrobilem :)

Zaproponowane rozwiazanie przez ccp jest mi na reke, a pewnie wielu innym osobom takze, jesli lubia sobie skillowac szybko ;p co w przypadku eve jest najczesciej i tak wolno :D

Kareem:

--- Cytat: naye666 w Wrzesień 20, 2010, 13:13:04 ---Karem @ z czapy to najwyzej sa Twoje domniemania... Cena gtc rosnie ze wzgledu na kursy walut. Rozejrzyj sie w tym temacie i poobserwuj ;)

--- Koniec cytatu ---

Ale ja nie mówię tylko o cenie GTC za PLN. Podejrzewam, że polski rynek to jakiś nędzny promil przychodów CCP. Pewnie większość kasy robią na tłustych amerykańcach albo ludziach z UE, a ci już kupują za twardą walutę i kurs nie ma tu nic do rzeczy.

Ale masz rację. Moje domniemania nie są popartę żadnymi danymi, jednakże dalej uważam, że CCP zabiera się do tematu od d... strony i nie powinni zwiększać popytu na plexy, a popyt na wykupywanie kont za realną kasę. Bo popyt na plexy podniesie ceny ingame, a nie zwiekszy przychodów CCP.

Z drugiej strony Mona podsunął dobrą myśl z tymi handlarzami isków. Przy cenie około 400m za plexa, cena na allegro zrówna się z ceną za GTC. Może w tym jest ich cel: zwiększamy popyt na plexy -> rosną ceny -> wycinamy handlarzy ?????

A sam pomysł częstszego remapu IMO dobry. Ciekawe tylko jak często można by to robić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej