Eve Online > Incursions
Causality - nowy trailer
Ellaine:
Imho ostatnie trailery sa bardzo dobre tak marketingowo jak estetycznie. Pokazuja glowne atuty / charakterystyczne cechy Eve w formie zrozumialej i atrakcyjnej dla przyszlego klienta: nie-gracza lub noobka na trialu. Przeslanie to 'swoim wolfem zmienisz historie', 'bedac kierbirem w 0.0 latajacym tylko na CTA tez wplywasz na wielkie wojny', 'zobaczcie, wielkie bitwy maja klimat i taktyke', 'disband sojuszu i wyjecie kilkudziesieciu dredow to super pomysl na zemste za strate AFki Harpy'.
Okradanie sojuszu od srodka w imie zemsty za fregate to nie jest meta gaming tylko uzycie normalnej mechaniki. Wylaczenie tego sojuszu guzikiem to juz jest meta - czyli uzycie glupiej mechaniki ;).
SokoleOko:
Warto przyjrzeć się czatom wyświetlanym w kilku momentach (na stopklatce), w 0.46 widać na przykład cytat z omgrawr.net
Ellaine:
(miał być edit ale będzie nowy post bo w między czasie pojawił się inny post)
Wszystkie te rzeczy poruszają sprawy życiowe i/lub emocjonujące dla "masowego" gracza Eve sprawy i walczą z przekonaniami które CCP zmniejszają sprzedaż;
"Jestem noobem, nic nie mogę zrobić, bez 80m SP i statków za 1b+ nic nie znaczę, lepiej pogramw w WoWa" -> Butterfly Effect -> Hura, jednak mój Wolf wpływa na wszechświat!
"Nie gram dla killboarda, pvp idzie mi słabo, lepiej pogram w WoWa" -> Tyrranis Trailer -> Muszę powalczyć o swoje paski i budować tytany dla sojuszu!
"Bitwy w Eve to podobno lagfesty gdzie tylko klikasz gdzie ci karzą, nie będę się w to bawił" -> Dominion Trailer -> Bitwy w Eve są super!
"OMG zabili mojego misyjnego Draka w lowsecu, a to grieferzy źli, bueeee, wracam do WoWa, chlip chlip" -> nowy trailer -> Pogram jeszcze 3 lata i dopiero im pokarzę!
"Jacyś debile rozwiązują sojusze od środka, metagaming, korupcja, goonsi, mechanika do dupy!" -> nowy trailer -> Uuu, pewnie każdy taki rozwiązany sojusz to długa i fascynująca historia zemsty, zdrady i infiltracji, jak James Bond normalnie. Pewnie ci dyrektorzy którym "odwaliło" zawsze mieli jakieś głębokie i mroczne motywy, uuuuuu.
Azbuga:
mi się bardzo podoba ten filmik i jego hmm... przesłanie
uwielbiam w eve te wszystkie brudne sztuczki. W jakiej innej grze jest możliwa kariera jako szpieg, złodziej i prawdziwy sukinsyn? "Internet spaceships is serious business" i dlatego jest to takie fajne. Czy w takim wowie czy innym klonie jest jakikolwiek sens wpuszczać komuś szpiega do klanu czy jak się to tam nazywa?
Zwróćcie też uwagę na moment decyzji :) kiedy nasz krecik ma już dostateczną władzę by zniszczyć swój cel ma też taką by nim kierować! Czy to nie piękne?
Mam nadzieję że któryś kolejny trailer będzie o nie honorowym 1v1, scamie i mordowaniu górników dla ich hatemaili.
Khobba:
Zacząłem-grać-w-eve-jak-przeczytałem-o-scamie-Istvaana-i-Tyrrax-Thorrk crew checking in!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej