Eve Online > Incursions

Zapowiedź nowego dodatku - dyskusja

<< < (2/57) > >>

SokoleOko:
Opłacalność (bądź nie) górnictwa wynika z makroekonomii gry - póki to samo co Ty wydłubujesz z asteroidów można uzyskać z mielenia tego co wypadnie z ratów (szczególnie - z dron), póty nie będzie się opłacało kopać (przynajmniej w hisecu).

Orli1983:
moze kiedyś ktos wpadnie na pomysł by w hi na paskach byly tylko malutkie asteroidy veldu dla kopiacych fretkami a wszystko inne trzeba by wyskanowac- a dodatkowo po wyleceniu z takiego wyskandowanego gravi - znikałby tak jak magneto radary itp--- koniec z macro miningiem  ;]  a przynajmniej spore utrudnienie

Dec Apilatour:
A mi sie marzy dynamicznie zmieniany security status systemów w empire. To byłby boost lowseca gdyby takie motsu co jakiś czas traciło opiekę concordu.
wiem wiem że można to miedzy bajki włożyc i ccp nigdy by nie poszło na takie zmiany ale mogłoby byc zdecydowanie ciekawiej.

Morbius:

--- Cytuj ---we want to iterate and update the tactical UI for fleet fights. You can always fix live for this particular set of problems, but having to render hundreds or thousands of ships onscreen, or we can take it down a notch and say, when you’re in a fleet fight this big, perhaps you need a different view. You just need to render it different. So that’s something we want to move into and have a certain level of detail loading of combat views based upon the magnitude of the battle you’re in.
--- Koniec cytatu ---

a mnie to pachnie jakaś pokrętną przymiarką do fixowania lagów przy dużych flotach
to miło by sens w sumie bo i tak we flotach każdy walczy na max oddaleniu i raczej ma w pupie ładną grafikę

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Dec Apilatour w Wrzesień 03, 2010, 09:38:41 ---A mi sie marzy dynamicznie zmieniany security status systemów w empire. To byłby boost lowseca gdyby takie motsu co jakiś czas traciło opiekę concordu.
wiem wiem że można to miedzy bajki włożyc i ccp nigdy by nie poszło na takie zmiany ale mogłoby byc zdecydowanie ciekawiej.

--- Koniec cytatu ---

W sumie nie taki zły pomysł ale ... wystarczy aby istniało coś takiego jak:
1. Wojny frakcyjne npc-ów w hi sec (można było by wyszukiwać wraki w systemie (oczywiście skanowanie wraków musieli by poprawić) --- pozwoliło by to młodym postaciom na inną formę zarobkowania i ... nauczyło ich skanowania celi co się przydaje w 0,0)
2. Modyfikacja motywu milicji (coś ala korsarze na morzu, którzy są pod kuratelą strony przeciwnej i walczą w hi sec z frakcją przeciwną - w sensie początkowego wyboru postaci)

W tym momencie mam tylko te dwa pomysły.

A co do zmian potencjalnych statków to ... Assault Frigate powinna dostać bonus nie do walki przeciw super capitalom ale przeciw ich głównej broni czyli fighterom (z lotnisk i matek) i bomberom (z matek). Taka matka pozbawiona bomberów by miała wyrwane zęby a afki by operowały w zasięgu własnych logistyków.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej