Eve Online > NoobGarten

Sovereignty przy zmianie Alliance'u

(1/2) > >>

Gregorius:
Okej, pytania do tych "praktycznych" :>

W przypadku, kiedy mam Sova w systemie X pod szyldem sojuszu A i mam ochotę zmienić sojusz, lecz pozostać w systemie X, to :

- czy w momencie przejścia międzysojuszowego coś się "popsuje" (mam na myśli TCU, iHub, upgrady etc)?
- czy w momencie wyjścia z sojuszu X i przejścia do stanu "bezpańskiego" coś się popsuje ?
- czy w momencie oczekiwania 24 na zmianę sojuszu coś się popsuje ?

Pytam, bo zastanawiam się, jak działa w tym wypadku mechanika (nigdzie w necie nie znalazłem odpowiedzi na te problemy)

Thx from the mountain! :P

Doom:
Przed zmianami w sov, żeby trzymać sov corp musiał być elementem aliancu (to nie dlatego BuFu zrobiło własny ally jako mekbersi GBC? ) Jeśli wymóg aliancu wciąż jest aktualny to po wyjściu z ally sov spadnie na pysk (ale prawdopodobnie po dt nie insta), co sie stanie z systemowymi ulepszeniami pojęcia nie mam

Venzon 2003:

--- Cytat: Gregorius w Sierpnia 26, 2010, 14:51:17 ---Okej, pytania do tych "praktycznych" :>

W przypadku, kiedy mam Sova w systemie X pod szyldem sojuszu A i mam ochotę zmienić sojusz, lecz pozostać w systemie X, to :

- czy w momencie przejścia międzysojuszowego coś się "popsuje" (mam na myśli TCU, iHub, upgrady etc)?
- czy w momencie wyjścia z sojuszu X i przejścia do stanu "bezpańskiego" coś się popsuje ?
- czy w momencie oczekiwania 24 na zmianę sojuszu coś się popsuje ?

Pytam, bo zastanawiam się, jak działa w tym wypadku mechanika (nigdzie w necie nie znalazłem odpowiedzi na te problemy)

Thx from the mountain! :P

--- Koniec cytatu ---

Jesli chcesz opuscic sojusz ale pozostawic sov w tym sojuszu to musisz zrobic transfer TCU na inna korporacje: right click TCU -> transfer ownership czy jakos tak
transfer jest insta i wszystkie upgrady zostaja zachowane, przekazaniu ulega automatycznie ihub

Doom:
Wydaje mi się że jemu chodzi o zmianę sojuszu z zachowaniem systemu i nienaruszonych efektów poczynionych w nim investycji...

Venzon 2003:

--- Cytat: Doom w Sierpnia 26, 2010, 16:24:00 ---Wydaje mi się że jemu chodzi o zmianę sojuszu z zachowaniem systemu i nienaruszonych efektów poczynionych w nim investycji...

--- Koniec cytatu ---

faktycznie chyba o to mu chodzi
wlasciwie to sam chcialbym wiedziec, czy przy takiej zmianie upgrady ihuba pojda do piachu i czy indexy systemu sie zachowaja
ktos moglby to sprawdzic przy najblizszej okazji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej