Eve Online > NoobGarten
podstawowe pytania
Doom:
--- Cytat: Ranshe w Września 17, 2010, 14:07:52 ---To było jakoś przy okazji upierdzialania deep ss.
I działa to dokładnie tak, jak SokoleOko mówi - ostatnio nam chciał tak zealot uciec. Przeskoczył przez bramę, wylogował, po paru minutach zalogował się i od razu wylogował (o ile dobrze kojarzę, stary patent na deep ssy). I po chwili dropnął nam na bramę. :)
--- Koniec cytatu ---
Nie tylko patent na deep ss, ale wałaśnie na spierniczanie z kamp - logoff po przeskoku, loginn po czasie w którym koleś uznał że statek odskoczył, i odrazu logoff i tak pare razy, w ten sposób statek za każdym razem odskakiwał o kolejny 1kk km w losowym kierunku i był praktycznie nie probowalny.
Mało mnie szlag nie trafił jak nam w ten sposób spierzwiał JF, jak dzień później pojawił sie blog o uwaleniu tego fichera to sie zgotowałem :P
sc0rp:
a o co chodzi z patentem na deep ss uwalonym ja sprawdzilem bmki nadal sa, nadal mozna warpnac na deep ss, wiec co uwalili?
MGGG:
Ciekawe :)
To może jeszcze jedno pytanie:
- zauważyłem, że teraz można warpnac sie bezpośrednio na gate'a. Kiedyś nie było takiego rozwiązania i robiło się ręczenie/kupowało mapy bookmarków. Czy podobnie jest w lowsecu i 0.0, czy taki luksus dotyczy tylko higsecu.
- w jakis sposób to wpłynęło na kampienie gate'ów?
Doom:
--- Cytat: Dark Flonoe w Września 17, 2010, 14:16:51 ---a o co chodzi z patentem na deep ss uwalonym ja sprawdzilem bmki nadal sa, nadal mozna warpnac na deep ss, wiec co uwalili?
--- Koniec cytatu ---
Pierwotnie deep ss miały dostać delate razem z zawartością (ponoć kilkanaście supercapsów było tam zaparkowanych), później zmieniono to i zamiast kasować to je "zepchnięto" hurtem na granicę dozwolona przez nowy mechanizm. Dlatego nie znikły. Tak miało być. Natomiast słyszałem również że niektórzy wciąż maja swoje stare dss tam gdzie mieli, więc nie wiem jak z tym przesunięciem jest faktycznie
--- Cytat: MGGG w Września 17, 2010, 14:17:57 ---Ciekawe :)
- zauważyłem, że teraz można warpnac sie bezpośrednio na gate'a. Kiedyś nie było takiego rozwiązania i robiło się ręczenie/kupowało mapy bookmarków. Czy podobnie jest w lowsecu i 0.0, czy taki luksus dotyczy tylko higsecu.
--- Koniec cytatu ---
Bramy działają jednakowo wszędzie. Jak to wpłyneło na kampienie bram? w null sa banie, w low heavy taclerzy z instalockiem
SokoleOko:
--- Cytat: MGGG w Września 17, 2010, 14:17:57 ---Ciekawe :)
--- Koniec cytatu ---
Wszędzie możesz warpić na dowolny obiekt na zero.
Kampy są zawsze na in-gate'ach. Oczywiście, jeśli dolatujesz do out-gate'a, na którym na zero stoi gang, to ten gang przeskakuje za Tobą (wtedy mamy już in-gate - prawda?) i może Cię złapać po drugiej stronei (bania, interceptor), bo pojawiasz się w promieniu 12-15 km od gejta. Albo odlecisz, albo dobijesz i przeskoczysz (licząc że wystarczająco dużo złapie aggro, albo... masz lossmaila :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej