Eve Online > NoobGarten

podstawowe pytania

<< < (7/38) > >>

Dec Apilatour:

--- Cytat: Kareem w Września 17, 2010, 10:02:22 ---1. Czy system/ systemy w których trenuję są to systemy przeznaczone dla początkujących? Tz. mniej piratów itd?
I tak i nie. Te systemy nie różnią się od innych systemów w High secu. Czyli jest tam zdecydowanie bezpieczniej niż w null secu czy 0.0. Są po prostu pvp unfriendly. Jak chcesz to możesz w nich mieszkać całą swoją karierę w EVE... i około 85% populacji EVE tak właśnie robi.

--- Koniec cytatu ---

a czy w noob systemach nie można tez przypadkiem wystawiac kanek pod stacją w wiadomych celach?

SokoleOko:
Moim zdaniem można oberwać po dupie za canflipping (i podobnym żerowaniu na niewiedzy newbie) w systemach startowych (nie w każdym 1.0, tylko systemach startowych).

Gdzieś musiałem o tym czytać, sam nigdy nie próbowałem, ale wiem że jest tu jeden specjalista od takich akcji, może coś napisze :P

NeX:
Technicznie można. Jednak za gnębienie newbie podstawionymi kankami w systemach startowych grozi kara od GM. Włącznie z banem w przypadku niesubordynacji i nie reagowania na ostrzeżenia.

Z Polarisem za plecami mało kto strzela do n00bów jednak :P

MGGG:
Podczepie sie pod watek :)

1.) Jakim skrótem klawiszowym przerywa się lot w warpie? Ze starych czasów pamietam, ze korzystałem z tego by zgubić goniacego mnie przeciwnik.
2.) W jakis sposób ustawić sobie zakładki w ramce z potencjalnymi obiektami (bodajze overlay) tak bym np. w 1 miał tylko stacje, moony, paski itd., a w 2 zakładce - wrogie obiekty?

sc0rp:

--- Cytat: MGGG w Września 17, 2010, 12:00:30 ---Podczepie sie pod watek :)

1.) Jakim skrótem klawiszowym przerywa się lot w warpie? Ze starych czasów pamietam, ze korzystałem z tego by zgubić goniacego mnie przeciwnik.

--- Koniec cytatu ---

jesli juz zaczoles warp nie mozesz go przerwac jedyna metoda to logout. jesli dopiero wchodzisz w warp to ctrl+spacja.

--- Cytuj ---2.) W jakis sposób ustawić sobie zakładki w ramce z potencjalnymi obiektami (bodajze overlay) tak bym np. w 1 miał tylko stacje, moony, paski itd., a w 2 zakładce - wrogie obiekty?

--- Koniec cytatu ---

prawy klawisz na trojkacie przy overview - add tab no i ustawiasz zakladki. problem jest taki, ze z jakis powodow czasem bez podania przyczyny sie resetuja (we wszystkich zakladkach masz to samo co w ostatniej aktywnej) po logout. Ja sobie radze z tym w ten sposob ze mam zapisane kilka ustawien overview i daje load overview jak cos potrzebuje niestety nie jest to tak szybkiej jak skakanie miedzy zakladkami.

mozliwe jest ze po zrobieniu zakladek sobie czegos nie zrobilem jakiegos save w opcjach czy cos ale szukalem tego i nie udalo mi sie znalesc, jesli ktorys z forumowiczow spotkal sie z podobnym problemem i wie jak go rozwiazac to bede wdzieczny za info.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej