Eve Online > NoobGarten
podstawowe pytania
NeX:
No jak, to laurki i czekoladek dla babci prezesa też nie trzeba było wysyłać?
To jakiś kit - nie smarujesz nie jedziesz :P
Khobba:
[gmod]dyskusję o jakości zasilaczy oraz sensie kupowania kart z allegro przeniosłem do działu Wsparcie Techniczne[/gmod]
semmac:
Gram już od kilku dni, a własciwie trenuję. Na razie godzina dwie dziennie bo trzeba się przed żonką czajić :). Ale jak wyjadą na wczasy i wykupię konto to... ;)
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Miałbym kilka pytań
1. Czy system/ systemy w których trenuję są to systemy przeznaczone dla początkujących? Tz. mniej piratów itd?
2. Czy jest możliwość przyspieszenia treningi skilli?
3. Jeśli agent na koniec poleca mi swojego kolegę w innym systemie a ja się tam nie wybieram (i nie zapisałem wcześniej jego adresu) to czy to może być problem? Czy ten drugi agent może mnie lepiej wytrenować, zaoferować lepszą kasę?
4. Czy jest jakiś poradnik jakie skille trenować i jaki sprzęt dobierać w zależności od wybranej drogi kariery?
SokoleOko:
--- Cytat: semmac w Września 17, 2010, 09:47:34 ---1. Czy system/ systemy w których trenuję są to systemy przeznaczone dla początkujących? Tz. mniej piratów itd?
--- Koniec cytatu ---
Tak - systemy startowe są najbardziej bezpieczne, łącznie z tym że jest zakaz griefingu newbie.
--- Cytat: semmac w Września 17, 2010, 09:47:34 ---2. Czy jest możliwość przyspieszenia treningi skilli?
--- Koniec cytatu ---
Tak - poprzez skillowanie skilli z grupy "learning" oraz zakup implantów podnoszących atrybuty
--- Cytat: semmac w Września 17, 2010, 09:47:34 ---4. Czy jest jakiś poradnik jakie skille trenować i jaki sprzęt dobierać w zależności od wybranej drogi kariery?
--- Koniec cytatu ---
Zapisać się do Unseen Academy jak tylko będzie znów prowadzona rekrutacja - pewnie w weekend będzie już można, na razie wstrzymali nabór, bo jacyś łosie wypowiedzieli im wojnę.
Kareem:
1. Czy system/ systemy w których trenuję są to systemy przeznaczone dla początkujących? Tz. mniej piratów itd?
I tak i nie. Te systemy nie różnią się od innych systemów w High secu. Czyli jest tam zdecydowanie bezpieczniej niż w null secu czy 0.0. Są po prostu pvp unfriendly. Jak chcesz to możesz w nich mieszkać całą swoją karierę w EVE... i około 85% populacji EVE tak właśnie robi.
2. Czy jest możliwość przyspieszenia treningi skilli?
Tak, poprzez implanty i wyskillowanie skilli z działu learning. Masz coś takiego jak atrybuty i ich wielkość ma wpływ na czas skillowania. Atrybuty te zwiększasz właśnie implantami i learningami. Poza tym dopóki nie wbijesz 1,6m sp czas skillowania jest skrócony o połowę. Potem jest wolniej.
3. Jeśli agent na koniec poleca mi swojego kolegę w innym systemie a ja się tam nie wybieram (i nie zapisałem wcześniej jego adresu) to czy to może być problem? Czy ten drugi agent może mnie lepiej wytrenować, zaoferować lepszą kasę?
Nie będzie problemu. Każdy agent ma level i quality. Im wyższy lvl i quality tym lepsza kasa za misję. Sam sobie powybieraj z dostępnych dla Ciebie. Robienie misji daje Ci standing do frakcji, wyższy standing odblokowuje lepszych agentów. Im niższy security status danego systemu tym też lepsze nagrody, ale uważaj na systemy 0.4 i niższe, tam już nie jesteś chroniony.
4. Czy jest jakiś poradnik jakie skille trenować i jaki sprzęt dobierać w zależności od wybranej drogi kariery?
Polecam program EveMon. Pomaga planować ścieżkę skillowania. Warto też wiedzieć co chcesz robić w EVE i popytać jakie skille najlepiej do tego mieć.
No i polecam Unseen Academy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej