Eve Online > NoobGarten

Prośba o wytłumaczenie kilku kwestii

(1/1)

Van Blade:
Witam serdecznie!
Otóż , jestem bardzo początkującym graczem i mam kilka pytań, na które mam nadzieję iż uzyskam odpowiedzi (mam już konto wykupione)

1. W jaki sposób mogę zacząć wykonywać misje 2 poziomu( czy muszę mieć jakieś specjalne skile? )
2. W jaki sposób działają standingi ( co dokładnie dają) ?
3. Czy są jakieś  skile które podnoszą wysokość zarobkowania?
4. Czy wykonując misje muszę należeć do jakiejś  korporacji?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Colonel:
Znajdz korporacje Unseen Academy
oni dysponują cierpliwoscia do początkujących graczy
zaczep się tam a jest duża szansa ze zostaniesz olsniony :)

Zsur1aM:
1. W jaki sposób mogę zacząć wykonywać misje 2 poziomu (czy muszę mieć jakieś specjalne skile? )
Agenci 2lvl wymagaja odpowiedniego standingu do korporacji lub frakcji do ktorej naleza. Wykonujac misje 1lvl zdobywasz standing zarowno do korporacji jak i frakcji do ktorej nalezy agent. Sprawdzajac info agenta mozesz sprawdzic jaki jest minimalny prog standingu przy ktorym agent bedzie chcial z Toba porozmawiac. Czyli przykladowo jezeli chcesz pracowac dla agenta nalezacego do danej korporacji, najprosciej bedzie najpierw popracowac dla agenta 1lvl nalezacego do tej samej korporacji co agent docelowy.

2. W jaki sposób działają standingi (co dokładnie dają) ?
Standingi okreslaja to czy ktos i jak bardzi Cie lubi^^, standy dziela sie na te NPCow jak i te ustawiane przez innych graczy. Standingi od NPC okreslaja dla jakich agentow mozesz pracowac i po jakich terytoriach NPC mozesz swobodnie latac.

3. Czy są jakieś  skile które podnoszą wysokość zarobkowania?
Jezlei chodzi o misje sa skille ktore zwiekszaja ilosc wynagrodzenia za misje i ilosc LP.

4. Czy wykonując misje muszę należeć do jakiejś  korporacji?
Nie.

silvia:

--- Cytat: Zsur1aM w Lipca 28, 2010, 22:41:07 ---1. W jaki sposób mogę zacząć wykonywać misje 2 poziomu (czy muszę mieć jakieś specjalne skile? )
Agenci 2lvl wymagaja odpowiedniego standingu do korporacji lub frakcji do ktorej naleza. Wykonujac misje 1lvl zdobywasz standing zarowno do korporacji jak i frakcji do ktorej nalezy agent. Sprawdzajac info agenta mozesz sprawdzic jaki jest minimalny prog standingu przy ktorym agent bedzie chcial z Toba porozmawiac. Czyli przykladowo jezeli chcesz pracowac dla agenta nalezacego do danej korporacji, najprosciej bedzie najpierw popracowac dla agenta 1lvl nalezacego do tej samej korporacji co agent docelowy.
--- Koniec cytatu ---
www.eve-agents.com <- tutaj mozna fajnie listing agentow sprawdzic.

--- Cytat: Zsur1aM w Lipca 28, 2010, 22:41:07 ---2. W jaki sposób działają standingi (co dokładnie dają) ?
Standingi okreslaja to czy ktos i jak bardzi Cie lubi^^, standy dziela sie na te NPCow jak i te ustawiane przez innych graczy. Standingi od NPC okreslaja dla jakich agentow mozesz pracowac i po jakich terytoriach NPC mozesz swobodnie latac.
--- Koniec cytatu ---
Standingi zmiejszaja takze podatki, "czesc" dla corpa podczas refiningu a takze obnizaja koszty naprawy statku. Standingi podwyzszaja takze place za misje jesli sie nie myle.

--- Cytat: Zsur1aM w Lipca 28, 2010, 22:41:07 ---3. Czy są jakieś  skile które podnoszą wysokość zarobkowania?
Jezlei chodzi o misje sa skille ktore zwiekszaja ilosc wynagrodzenia za misje i ilosc LP.
--- Koniec cytatu ---
Polecam zajrzec do zakladki "social" na markecie i sie przyjrzec, lecz ci powiem, iz oplaca sie wyskillowac connections do L3, negotiation L3 no i social do L3 jesli misje chces klepac "poki jestem noobem". jesli na dluzszy okres, to nieco wyzej i moze tez inne skille z tej kategorii.

--- Cytat: Zsur1aM w Lipca 28, 2010, 22:41:07 ---4. Czy wykonując misje muszę należeć do jakiejś  korporacji?
Nie.

--- Koniec cytatu ---
Nie musisz, lecz czasem warto sie zapisac do korporacji, ktora zajmuje sie wykonywaniem misji, gdyz czesto daje ci to dostep do lepszych agentow na dzien dobry ;d

TIP: misje chcesz robic w systemach o jak najnizszym security status, lecz moze nie lowsec... w lowsecu tez jesli znajdziesz w miare bezpieczna okolice i bedziesz latal "cruiser sized" statkami (wiekszymi moze byc problem bo ciebie piraci stukna ;p ).

A jesli juz chcesz latac w lowsec... to porzuc misje i bij NPCe na pasku. Latwiej i wiecej kasy z tego ;d

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej