Eve Online > NoobGarten
Życie wśród piratów.
eX:
Każdy statek i fit na niego ma swoje miejsce w odpowiednich sytuacjach.
Cane czy to na armor czy na shield, jedno i drugie jest okej. Polataj tym i tym, zobaczysz który fit kiedy lepiej się sprawdza.
Munin w low to raczej średni pomysł, nie widzę jakoś sposoby żeby to zfitować na warunki low sec. Oczywiście można się tym coś bawić... ale ja jakoś tego nie widzę.
Tekstów o tym, że cruzy są kiepskie nie słuchaj, patrz pierwsze zdanie jakie napisałem w tym poście. Możesz sobie latać i piracić nawet frejką, byleby mieć frajde z gry. Mi na przykład latanie t1 cruzem sprawia masę frajdy, a jak takim niedocenionym statkiem położysz coś t2 to masz satysfakcje. :P
Ogólnie piratka to ciężka sprawa. Bez grupy nie przeżyjesz. Sam wielokrotnie zapatrywałem się na piratkę, ale nigdy nie zdecydowałem się pójść w strone -10 (dwa razy było blisko -5). Wkurza mnie mechanika gry (tj. sentry w low secach) i to że nie byłbym w stanie dowieźć sobie BS'a do low secu. Za kilka miesięcy jak alt wyskiluje frachty czy tam carriery to może, może spróbuję... :) (o ile eve mi się wcześniej nie znudzi :o)
Na razie jestem niedzielnym piratem, co jakiś czas staram się złowić jakieś misjonarza czy innego gościa, którego można by zransomować. Czasem ma się fart (patrz sygna), ale ogólnie gra jako pirat do łatwych nie należy, każdy chce Cię zestrzelić, sentry w Ciebie walą jak chcesz coś złowić, a na domiar złego nie masz wstępu do hi i trade hubów.
Ale ma to też dobre strony, łatwiej o bitke i do jajek w low można sobie postrzelać i poransomować. ^^
amra:
Duzo roznych porad, ale jesli jestes tak zielnony z pvp jak wyglada, to daruj sobie te wszystkie t2 shipy, kup sobie 1-2 hurki, + kilka staber-ow i polataj. Nie wiam jak zarabiasz iski, ale naprawde nie ma co szastac nimi i marnowac potem czas na ich odrabianiu, szczegulnie ze jako poczatkujacy pirat to duzego majatku na tym nie zbijesz raczej.
A dobre opanowany i zfitowany hurricane da sobie rade, ze wszystki mniejszym od BS-a. Jak chcesz poganiac solo w frig size to dobrym pomyslem jest zapisanie sie do milicji.
Tryordie:
Generalnie , jestem nowym graczem, któremu zależy tylko na potyczkach pvp ale nie w blobach gdzie godzinami tylko słuchasz FC i klikasz w overview w wyznaczony target , patrzysz jak się strzela do czegoś co i tak nie ma szansy się obronić pod nawałem ognia, tylko nad takim gdzie w grę wchodzi manewrowanie, szukanie słabych stron przeciwnika, zastawianie przemyślanych pułapek, zglebienie tej wspaniałej części gry jaka daje nam EVE. Voodoo corp dal mi ta satysfakcje z pvp, bardzo dużo mnie nauczyli , a przede wszystkim poznałem świetną ekipę, na której mogę polegać w różnych sytuacjach.SS -10 jednak niesie duże ograniczenia dla nowych graczy którzy jako tako nie posiadają żadnego źródła dochodów (konieczny alt transportowy, oczy dookoła statku , bicie się pod sentry, brak możliwości spokojnego racenia ). Ransomowanie gracza zdarza się rzadko , w tych czasach mało kto płaci , lepiej liczyć na ubicie "choinki" z drogimi modułami, tak wiec to ciężki chleb , raczej się nie dorobisz na nim. Przemyśl jeszcze raz swoja decyzje zostania piratem, nie każdy wytrzymuje tempo tracenia ss i iskow w wallecie.Jak się już zdecydowałeś na życie poza prawem, nagrody jakie możesz się spodziewać za ten wybór to dużo adrenaliny,respekt i wiele wspaniałych przygód, choćby taka jaką miałem niedawno w Corp. VOODOO:
http://vu-du.org.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=654
Co do wyboru statku do piracenia powinien spełniać takie podstawowe wymogi jak :
-tank pozwalający łapanie ofiar pod sentry
-mały czas allignu pozwalający na odwarpowanie w razie kłopotów
-duży dps
-duży scan res
-i duża max. prędkość do utrzymania dystansu
Osobiscie duzo latam w hurricane(tank shield) , afkach (solo), cruizach t1/t2
EVE jest grą MMO więc jak eX napisał wyżej bez grupy w low/null-secu, nie poradzisz sobie.
Polecam również odwiedzić server testowy i popróbować sił w pvp ];)
Egnos:
Kanal rekrutacyjny u nas to nie voodoo_com tylko voodoo_rekrutacja tak btw
Serdecznie zapraszam do upuszczenia sobie security, tylko jak zostalo juz wczesniej wspomniane piratka to ciezki kawalek chleba i tylko najwytrwalsi potrafia sie zaadaptowac do naszego sposobu na gre wiec sie dobrze zastanow co by pozniej nie bylo rozczarowan :P
silvia:
--- Cytat: Dark Flonoe w Lipca 28, 2010, 14:30:01 ---I. Co wziąśc ze soba na dobry poczatek.
Postac postrafi latac tylko matarskimi statkami i tylko small/med (do BSow umie conajwyzej klamke nacisnac).Wymyslilem sobie zestaw na poczatek:
- 5 hurkow na close / armor
- 5 vagasow na close / shield
- 3 muniny na snipe / armor
- 2 muniny na close / armor
- 3 rapiery na close / shield
- ok. 10 rupture na close / armor
do tego moze jakies frytki/afki.
--- Koniec cytatu ---
sprzedaj vagasy i kup cynabale.
wywal muninny na close i zakup stabbery fleet issue.
pozbadz sie ruturow ;p
cany powinienes fittowac o tak: 6x425mm, 2x med neut t2, mwd, scram/dis, invul, lse, dc, 2-3x tracking enchancer, 2-3x gyro.
armor cane nie jest taki zly jesli idziesz pod 2x1600mm, 3x eanm. w ostatnie dwa highsloty wsadz 2x small neut t2.
--- Cytuj ---2. Jesli proporcje sa złe to jakie były by lepsze.
--- Koniec cytatu ---
wywal hace i kup za to hurricane ;d
--- Cytuj ---3. Jesli ten zestaw jest ok to z doswiadczenia na ile powinienem miec spokoj z dostawami (odpowiedz: to zalezy nie jest odpowiedzia).
--- Koniec cytatu ---
To zalezy ;d
jesli bedziesz tracic jeden statek na dzien to dwa tygodnie czy cos ;p
--- Cytuj ---II. Sposob zarobkowania.
Piraci jak sadze zyja z okupow i tego co wypadnie z ofiar, czy jeszcze jakos inaczej zarobkuja robiac plexy czy to raczej zupelnie nie ta bajka?
--- Koniec cytatu ---
mozna i robic plexy lub racic, lecz loot powinien byc wystarczajacy. jeden t2 zfittowany bc z faction ammo dropi okolo 10mil isk.
--- Cytuj ---III. SS < -2.0
1. Ile potrzeba czasu zeby odrobic standing?
--- Koniec cytatu ---
troche... ale nie jest wcale tak ciezko jak mowia... poprostu ludzie sa leniwi. mysle iz dalo by sie w jeden weekend ;p
--- Cytuj ---2. Jak jest rozwiazywany transport zaopatrzenia? Tzn. Czy każdy pirat musi się martwic o siebie, czy raczej korp zapewnia dostawy.
--- Koniec cytatu ---
to i to. powinienes byc samowystarczalny. sprzedaj hace i kup sobie postac ktora moze latac transportami (choc wydawalo mi sie iz takich masz kilka ;p )
--- Cytuj ---IV. Coś o co nie zapytałem a było by miło wiedziec.
--- Koniec cytatu ---
jak juz bedziesz piratem (-5.0) to nie agruj pierwszy wiekszych statkow jesli myslisz iz beda skorzy do walki (czyli i tak ciebie agruja). wyglada to tak, iz jesli ktos do ciebie strzeli pierwszy, to mozesz potem do niego walic nie otrzymujac gcc/sentry agro.
postaraj sie miec aktywne alty i patrzec co sie dzieje w okolicy (zapewne wybierzesz sobie konstelacje w ktorej najbardziej bedziesz aktywny i wtedy przydalo by sie miec oczy na wlotowych systemach by nie pasc ofiara baita).
poznaj ludzi z okolicy... popatrz kiedy sa aktywni i czym sie zajmuja (posy musza byc oprozniane ;d ).
warto wspomoc sie neutralnym altem, ktorego bedziesz uzywal jako ew. baita lub probera.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej