Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[Polityka] Chaos na południu - 25.07
Yogos:
Dark, nie będę się kłócił - słyszałem, że jedna z korporacji rentierskich zdjęła sov mody AAAC w systemie ze stacją i przekazała go w ręce INIT.
APA trzymała sov w tym systemie teraz jest w -IA- jako jedyna korporacja z tych które trzymały sov w AAC w systemie ze stacją. Zakładam więc że to oni jeśli niesłusznie wyprowadź mnie z błędu.
LoL a gdzie ja coś pisałem, że -A- przegrywa bo rentiersi wbili nóż w plecy.
Rzuciliście się na ludzi którzy zwrócili uwagę, że APA zachowała się wujowo w stosunku do -A- i ci pewnie kiedyś za to im odpłacą.
Nagle larum, że postawili sobie mody, że inwestowali, że nie bronią, że to, że tamto.
Patrząc z punktu widzenia -A- myślicie że ich to będzie interesowało ?
Poza tym po co w ogóle mieszacie jakiś ułanów, fantazje i RL do tego ?
Co to ma do rzeczy ? To jest czysty interes, rentier zwęszył korzyści gdzieś indziej, miał karte przetargową i ją wykorzystał kosztem nazwijmy to "reputacji". Bo jak ktoś będzie z nimi negocjował w przyszłości to na 100% już im nie da sova w systemie. Jeden zyskał, drugi stracił i tyle.
Dramat jakich wiele się rozegrało w EVE, nic wielkiego. Robicie z tego nie wiadomo co mieszając do tego RL,nacjonalizm i jakieś ideologie.
--- Cytat: Dark Flonoe w Września 27, 2010, 10:24:02 ---@Yogos A na podstawie czego mieli prawo, bo nie bardzo rozumiem.
Kto kupil TCU? APA
Kto kupil iHUB? APA
Kto kupil upgrade'y do iHUBa? APA
Kto przewiozl to co napisane powyzej? APA
Kto zainstalowal to co powyzej? APA
Kto wylaczyl to co powyzej? APA
--- Koniec cytatu ---
-A- miało prawo na podstawie antymaterii co w EVE jest najważniejszym prawem, wszystko powyższe co napisałeś się nie liczy zupełnie.
Zaczynam się zastanawiać czy mnie tu trolle nie podpuszczają :-X
Daniarel:
Jak to w EvE bywa, to historia zatoczy koło za jakiś czas i jak się nie rozpadną, to jeszcze tam AAA wróci :). Ta gra, to też emocje i polityka, która zawsze pojawia się kiedy gra się o konkretne korzyści, a w EvE tak jest. Na miejscu AAA zapisał bym sobie w notesiku jak to kiedyś zrobił c0ven z Massami i gniótł zdrajców na każdym krańcu galaktyki.Panowie z APA nie gniewajcie się, po prostu każdy dokonuje swoich wyborów, inni się do tego odnoszą i już.Dla jednych jest się "bohaterem" dla innych "zdrajcą".
Można się śmiać w tej grze z lojalności, e-honoru itp. jednak grupy graczy , alliance mają swoich odwiecznych przyjaciół i wrogów, swoje nemezis, często rodzą się takie relacje z głupich powodów, jednak są i będą do samego końca tego MMO.
Zagrywki, z przysłowiowym "wbijaniem noża w plecy" w naszym krajowym community są niezbyt lubiane, dlatego wywołało to ożywioną dyskusje :).
Pol Kent:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Września 27, 2010, 10:21:55 ---Zaraz się okaże że AAA dostaje po tyłku nie dla tego że stali się słabi, a dla tego że "podli rentiersi wbili im nóż w plecy"
--- Koniec cytatu ---
Buhhahahhahaha... ;D ;D ;D
To którzy polacy zdradziecko wbili nóż w plecy Atlasu ?? BuFu ? Czy jacyś inni byli tam ? ;D ;D ;D
sc0rp:
--- Cytat: Platfusek w Września 27, 2010, 10:33:15 ---Bo to nie był ich teren, dostali jedynie pozwolenie na siedzenie tam (oni, nie wrogowie). To że zaparkujesz auto na czyimś podjeździe, nie znaczy że podjazd staje się twój i możesz tam znosić swoje śmieci. Tak samo kupując windowsa tylko ty dostajesz prawo na używanie kopii, nie oznacza że możesz ją udostępniać innym bo masz w tym interes.
--- Koniec cytatu ---
Ale moge zabrac auto i wlasnie to zrobilo apa.
--- Cytat: Yogos w Września 27, 2010, 10:35:03 ---
-A- miało prawo na podstawie antymaterii co w EVE jest najważniejszym prawem, wszystko powyższe co napisałeś się nie liczy zupełnie.
Zaczynam się zastanawiać czy mnie tu trolle nie podpuszczają :-X
--- Koniec cytatu ---
I gdzie ta antymateria byla jak PL postawilo miesiac temu posa w 46?
triii:
Zaczyna sie fajny flejm, ale...
Może na chwilek wyjść ze swoich pozycji i popatrzyć na to inaczej. Umowa jest umową - w której wyraźnie pisze - wy nam płacicie za teren, my wam ten teren bronimy. Nie dotrzymanie warunków umowy oznacza rozwiązanie kontraktu. A jak było jakby APA przestało płacić, ruskie by sie nie cackali z nami tylko w ciągu dnia byli byśmy neutami.
Mieliśmy sowa w DZ - pytaliśmy AAA czy będą bronić stacji, jak zwykle zlali to wszystko. Przez cały czas wynajmu terenów AAA nigdy powtarzam _nigdy_ nie interesowało się czymś wiecej jak tylko czy pieniążki wpływają na czas.
Yogos: Tak masz racje AAA wywalczyło teren, wynajęło go nam. Ale tak jak i ja dbam o lokatorów i naprawiam kran itp, tak samo od AAA oczekuje sie że posprzątają pandemików. Zreszta wyskakujesz tu z reputacja itp. co zrobiło AAA gdy Atlas padał - tłukło niebieskie frachty. AAA pada - nie przez rentiersów, nie przez nieudolność dowództwa. Przez zastanie sie i przyzwyczajenie do sytuacji. Możesz jechać po APA ile chcesz co nie zmieni sytuacji że to AAA zdradził nas, złamał umowę i tym samym przestał być naszym sojusznikiem. RL, ułani maja dużo wspulnego z eve - gdyż te same zasady odnoszą sie do tego wirtualnego świata.
Koncząc najlepej zacytować Dark Flonoe :
Kto kupil TCU? APA
Kto kupil iHUB? APA
Kto kupil upgrade'y do iHUBa? APA
Kto przewiozl to co napisane powyzej? APA
Kto zainstalowal to co powyzej? APA
Kto wylaczyl to co powyzej? APA
Yogos:A jesli piszez -A- miało prawo na podstawie antymaterii to znaczy ze ten kto zdobyl- to ten co stosuje te zasady przestaje być właścicielem terenu a staje sie tyranem. A tyranów sie obala....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej