Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[Polityka] Chaos na południu - 25.07
SokoleOko:
--- Cytat: Nitefish w Września 06, 2010, 18:52:53 ---Mnie osobiście zjawisko wielkich power blocków niepokoi z nieco innego powodu - łatwo mogą się przeistoczyć w wieczne kerbirnie i nap landy, gdzie pvp bedzie w ustalonych rejonach lub właśnie npc space.
--- Koniec cytatu ---
To niebezpiecznie przypomina to co jest na chińskim serwerze.
Nitefish:
Dokładnie o tym mówię Sokół. W sumie wtedy gra straci sens bo kerbirka dla kerbirki to jakiś absurd.
Anna Nietrzeba:
--- Cytat: SokoleOko w Września 06, 2010, 20:35:02 ---To niebezpiecznie przypomina to co jest na chińskim serwerze.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma zagrożenia podbicia eve przez jeden superpowerblock. NC - które przynajmniej teoretycznie mogłoby się do tego przybliżyć ma bardzo silny opór przed claimowaniem sova poza północą. Nawet ostatnio wycofali się z dronkowa na rzecz geminate, który to chyba będzie ostatnim reclaimowanym regionem. Tak więc nie ma ryzyka powtórzenia sytuacji z chińskiego serwera.
Terytorium NC to po prostu nowe większe i zaj. bogate Providence z concordem wolnym jak wół co prawda ale z wygarem takim, że jak przyleci to node pada, z tego tez względu dobrze nadaje się tylko do obrony sova ;). Imho sytuacja w eve rozwinęła się dobrze zarówno dla ccp i graczy z jednej strony jest liberalne i mało wymagające NC. NC to jest rajem dla misjonarzy,plexarzy, anomalkowiuczów, górnikow, handlarzy, którzy to stanowią pewnie większość graczy w eve i tych co chcą pvpowac od czasu do czasu(ale nie koniecznie żyją tylko tym). Z przeciwnej strony mamy południe z bardziej zadymiarskim charakterem i dynamiczna zmiana sytuacji politycznej dla ludzi których interesuje tylko pvp a jeżeli już robią coś innego to tylko po to żeby zarobić sobie na nowe statki.
Dzięki takiemu podziałowi w zasadzie ccp udało się upowszechnić 0.0 i każdy typ gracza jest tam w stanie znaleźć coś dla siebie.
Ellaine:
Ja tam myślę że idealna sytuacja byłaby gdyby NC podzieliło się na dwie połówki które wzajemnie się piorą.
[VIDE] Herezja:
Albi ale ... to jest po prostu mało prawdopodobne
(choć ... południe pokazało, że nawet stare i wydawać by się mogło mocne Power Bloki się rozpadają)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej