Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Polityka] Chaos na południu - 25.07

<< < (77/371) > >>

Gregorius:
Zdecydowanie sie zgadzam z Tobą w kwestii szpiegów. Moim zdaniem też zbyt łatwo było wynając teren od Atlasa. Jednak afaik nad Green Alliance rękę trzymał Atlas Prelate (który tez średnio się spełniał imo a szkoda, bo miał parę fajnych pomysłów) i była możliwa [w pewnym sensie] kontrola.

I nie chodzi mi o przyłączanie do flot, ile jakąś dywersję z drugiej strony, albo chociaż informację o tym, co "się dzieje". Największy żal mam właśnie o takie traktowanie, gdzie nikt nic nie wie - a tu nagle wtacza się flota czerwonych.

Dziękuję jednak Kombat, że zechciałeś ładnie ubrać to w zdania. Zupełnie inaczej się rozmawia ;)

Venzon 2003:

--- Cytat: Gregorius w Sierpnia 27, 2010, 16:18:42 ---I nie chodzi mi o przyłączanie do flot, ile jakąś dywersję z drugiej strony, albo chociaż informację o tym, co "się dzieje". Największy żal mam właśnie o takie traktowanie, gdzie nikt nic nie wie - a tu nagle wtacza się flota czerwonych.

--- Koniec cytatu ---

dywersja nie ma znaczenia, pewnie na palcach jednej reki dam rade policzyc ile shipow pandemicow udalo sie rentersom atlasu zabic podczas tej wojny

ta wojna oparta byla na blobie supercapsow i flotach armor hacy, tutaj dywersja i kampienie tras nic nie daje

jesli chodzi o floty czerwonych to co bys chcial wiedziec? dostac info, z tygodniowym wyprzedzeniem, gdzie beda stawiac SBU?

sc0rp:

--- Cytat: Venzon 2003 w Sierpnia 27, 2010, 16:27:37 ---ta wojna oparta byla na blobie supercapsow i flotach armor hacy, tutaj dywersja i kampienie tras nic nie daje

--- Koniec cytatu ---

a co daje bo poki co atlas po za glupota wlasnych pilotow SC nic nie pokazal, moze ja sie za pozno zaczolem interesowac tym konfliktem wiec Venzon moglbys podeslac mi link do kb  gdzie atlas stawia jakikolwiek opor ruskim lub PL?

--- Cytuj ---jesli chodzi o floty czerwonych to co bys chcial wiedziec? dostac info, z tygodniowym wyprzedzeniem, gdzie beda stawiac SBU?

--- Koniec cytatu ---

mysle ze przydaloby sie info ze pora sie ewakuowac, ubrac w ladne slowa ze planujecie stawic opor ale bedzie pelno redow wiec dla wlasnego bezpieczenstwa na razie sugerujecie zeby sie przeprowadzili w glab terenow atlasu - dla szpiega to zadne info (bo on i tak wie co i gdzie bedzie atakowane) a dla zwyklego mieszkanca bezcenne, a nie zostawic samych sobie. do ciebie chyba naprawde nie dociera ze rentiersi byli na terenach atlasu a nie wlasnych wiec wrog najezdzajac tereny na ktorych rezydowali rentiersi tak naprawde najechal na atlas a przy okazji odciol przyplyw iskow do atlasu (iirc na kugu pisali cos o 50kkk/miesiecznie)

Gregorius:
Venzon, nie ciągnij tego, bo to jest bez sensu.

Dobrze widziałeś forum Atlasowe, dobrze wiesz, jakie informacje dostawali rentiersi a propos ataków. Połowa z nich nie miała pojęcia, że RA atakuje (fakt, że to ich problem, ale samo milczenie ze strony Atlasa nawet na pytania "co dalej", "co powinniśmy robić" było nie w porządku).

Widzę, że masz swoją, jedyną prawdziwą rację i nawet nie jesteś w stanie zauważyć tego, co działo się poza twoimi klapkami. Szkoda, myślałem, że rozumiesz nasze położenie. Trudno się mówi.

See you in another life, brother!

Okropniak:

--- Cytat: Kombat w Sierpnia 27, 2010, 16:13:43 ---Greg zrozum że rentersi są gówno warci nie ze względu na jakość pilotów czy FC bo wiem że są czasem dobre corpy które nie chcą się babrać w polityke tylko latać sobie pvp i wynajmują system żeby ludzie mieli jak na statki zarobić.
Problem jest taki że sojusz 'wynajmujący' nie ma jakiejkolwiek kontroli nad rekrutacją w corpach renterskich które są tak przesiąknięte szpiegami że głowa mała.
Do corpów renterów było dostać się tak łatwo że nie było problemem poświęcenie alta na stacklowanie jakiegoś tłustego blue celu na anomalii - co dopiero mówić o flocie CTA  z tytanami itp.
Więc nie dziw się że atlas separował rentersów do oddzielnych flot i na oddzielny voice, nie chodziło tu o jakość pilotów / FC tylko o infiltrację. Sam Altas też był najeżony szpiegami ale po co wrogowi ułatwiać zadanie?

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie tak.

Dodatkowo - korpy nawet pure pvp nie są w stanie funkcjonować normalnie z ludźmi którzy nie latają non stop.
Najprostsze ustawienie overview może być problemem dla kogoś kto nie lata - nie wspomnę o głupich "to gdzie lecimy", "czemu mi nikt nie powiedział że dest się zmienił" na vent - bo sobie ten czy inny odszedł na chwilę po herbatkę...
Raz miałem "przyjemność" posłuchać jak to wygląda w praktyce i nie dziwię się ani trochę akcjom typu "druga flota" czy "drugi vent".

Poza tym teraz walki o sov przeradzają się w walki super-capsów, mniejsze ally nie ma szansy zawalczyć o sov - zostanie zmiecione. Nawet jeśli dostanie sov za pomoc itd itp to zaraz potem zaczną się próby specenia "braci mniejszych" - może marudzę ale jak dla mnie to jedynie wielkie koalicje (już nawet nie ally) mogą coś zdziałać, a floty tytanów są już bardzo bliskie ;p

Nie zmienia to faktu że od strony Atlasu nic ale to nic nie słychać - nawet moi znajomkowie mówią że nic nie mogą powiedzieć, bo sami nic nie wiedzą (jak nigdy) :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej