Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
[Polityka] Chaos na południu - 25.07
bunak xix:
Odnośnie wczorajszej akcji mogę powiedzieć jak to wyglądało u nas. Siedzieliśmy sobie wszyscy spokojnie w TS RA we flocie kapitali czekając na dalsze polecenia odnośnie jaki hub czy tez pos jest do pozamiatania. Nagle wpada na kanał i koleś i krzyczy żeby wszystkie superkapitale przeszły w TS whitenoise. Ja z resztą carrierów siedziałem dalej i czekałem na polecenia. Można było zauważyć wyskakujące Super-kapitale. Chwile podyskutowaliśmy czy wskakiwać za nimi no ale nikt nam nie powiedział ze kariery mają skoczyć za matkami. Ktoś tam się odezwał ze może byśmy tam skoczyli - ale szybko dostał zjebę ze polecenia wyraźnego nie było. Po mniej wiecej 1min wskakuje FC WN. na nasz kanał i zaczyna rzucać szmatami że niby co my robimy i czemu kurwa nie wskakujemy. Wskoczyliśmy i to co zobaczyłem to masa kapsów -A- przy onlinującym się posie. Lag był niesamowity. Najpierw mnie wywaliło na 999,999km od cyno, szybki re-warp na cyno dopiero wtedy zobaczyłem co się dzieje. Masa wraków carrierów -A-, FC WN. darł się tak głośno ze nikt nic nie rozumiał. Mieliśmy rozwalić pos-a zanim się onlinuje - niestety nie udało się nam. Support jeszcze tylko dał rade odbampować wrogą wywernę. Najdziwniejsze to to ze wleciałem pod shield wrogiego posa -A- tracąc kontrolę nad dronami.
Wracając do ogólnej sytuacji - na chwilę obecną ze strony atlasu szykowana jest potężna kont-ofensywa. Wczorajsza flota kapsów -A- jest na to najlepszym dowodem. Bobbiego nie było ale wrócił. Wykonał zamiejscowe z telefonu batmana i szykuje się ciekawa walka w czwartek wieczorem. W niedzielę UAX opowiadał nam jak kupował swoim altem NYXa od kolesia z atlasu. Śmiał się jeszcze bo coś tam więcej utargował na nim. Problem polega więc na tym iż Atlas & -A- mogą mieć podobną liczbę superkapsów ale po prostu boją się ją wystawić do walki. Nie lata się w statkach na które cię potem nie stać :pp Ruskich stać wiec latają nimi dość aktywnie. BTW. na chwilę obecną uważam iż flota dredów staje się nieużyteczna - efektywna jedynie do sprzątania systemów z hostile posów.
SokoleOko:
--- Cytat: BuNaK w Sierpnia 18, 2010, 09:21:06 ---BTW. na chwilę obecną uważam iż flota dredów staje się nieużyteczna - efektywna jedynie do sprzątania systemów z hostile posów.
--- Koniec cytatu ---
To zdanie pojawia się na forach całkiem często.
Frankie:
Z jednym zastrzeżeniem, że lag nie jest, aż tak duży żeby FB nie były w stanie strzelać. Wtedy DD są o tyle lepsze, że można ręcznie im cykle przerywać, a z FB nic nie zrobisz jak jest zbyt duży lag.
Val Heru:
Po tej wtopie -a- wylaczylo na swoim kb komentarze :'(
Striker:
--- Cytuj ---AAA wyvern scanned down and boarded by pl today after dt
--- Koniec cytatu ---
c/d ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej