Eve Online > NoobGarten
Poradnik dla niegrzecznej młodzieży
Sammani:
eeee nie. Odpowiednia dawka griefingu w high secu dodaje uroku eve. Jak sie komus nie podoba to moze grac w jakies cukierkowe mmo :coolsmiley:
Doom:
Przecież nie mówimy o skasowaniu opcji suiside, tylko o podniesieniu jej kosztów :D
Zresztą tak jak Azbu pisał można grifować też tanim sprzętem (ackolwiek nie wiem jaki swarm desek byłby potrzebny do zdemolowania frachta)
Khobba:
--- Cytat: Aptu w Czerwca 04, 2010, 16:25:03 ---Dawno juz powinni to wprowadzić, tak samo jak aggro wywoływane przez salvagowanie nie swoich wraków. Taka szczypta logiki nie zaszkodziła by tej grze.
--- Koniec cytatu ---
Nie do końca - o ile z PZU niewypłacanym przez SCC w momencie utłuczenia przez concorda się zgadzam (w końcu Concord i SCC to korpy "państwowe"), o tyle, gdyby zrobili coś takiego, powinna być możliwość ubezpieczenia shipa u jakiejś pirackiej frakcji. Gdyby w ogóle wykasowali insurkę z lossów na npcach, prawdopodobnie powstałyby prywatne (należące do graczy) towarzystwa ubezpieczeniowe - oczywiście z sesnownie kalkulowanymi składkami ;)
Co do aggro za salvage - nie zgodzę się, że zmiana tego po tylu latach byłaby logiczna. Nie podoba Ci się, że jakiś ninja zbierze resztki Twojej misji w hisecu, gdzie właściwie jesteś poza jakimkolwiek innym ryzykiem? HTFU :)
Zresztą nie wiem o co tu płakać? Wystarczy nie misjonować w największych hubach; zresztą nawet jeśli będziesz miał ten niefart i zaczną ninjować, to jak dużą część dziennego zarobku stracisz? 2%? Ta mechanika to świetna droga do prostego zarobku dla młodych, obrotnych graczy; żałuję, że sam jej nie odkryłem jak zaczynałem grę. Nie lubię jak mówi się o EVE, że to fajny sandbox, pełen przygód, z możliwością rpgowania zarówno jako spokojny, praworządny owbywatel, jak i jako nędzny łajdak, a potem chce się w hisecu zrobić Hello Kitty Online.
Goomich:
Na charona - 124 trashery na meta 2 działach i RF EMP. 102 na t2.
Doom:
Azbu przejżałem pierwszy post jeszcze raz. Zapomniałeś opisać dyskotekę na paskach :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej