Eve Online > NoobGarten
Zapytaj się ninja salvegera co tylko chcesz!
Twój Tata:
--- Cytat: Gainax w Czerwca 05, 2010, 20:04:22 ---stąd moje pytanie jakie miejsca i security wybierać do pracy aby nie było że więcej wydam na kupowanie statków niż zarobie :D
--- Koniec cytatu ---
NeX już w części odpowiedział na twoje pytanie
--- Cytat: NeX w Czerwca 05, 2010, 08:52:46 ---Własnością gracza, który zestrzelił npeca nie jest potencjalny salv z wraku o ile sam go nie wydobędzie, lecz zawartość wraku i tylko pod tym kątem działa agro. Nie można w Empire bez włączenia agresji okradać wraków, ani tychże wraków niszczyć działając na szkodę właściciela. Salvagować możesz za to sobie wszystko do us.. śmierci i to wszystko.
PS Destroyer jest szybszy od fregaty .... Natomiast nie nadaje się do okradania wraków i ucieczki. Jest zbyt dużym i łatwym, jednostrzałowym celem dla wkurzonego właściciela BSa.
--- Koniec cytatu ---
A więc systemy w których można spokojnie ninjować są sytemy z security statusem 0.5 i wyżej (czyli high sec). Wskocz na mapkęi zobacz gdzie ludzie siedzą w high secu (poza centrami handlu). Parę systemów to Dodixie, Peningram lub Turu (czy Toru, nie pamiętam dobrze nazw tych systemów) Poprostu wrzuć na mapce zakładka Star Map --> Stars --> Statistics ---> number of pilots currently docked and active
zobaczysz gdzie ludzie siedzą, wpadasz do systemu i skanujesz combat probami z filtrem nastawionym tylko i wyłącznie na BSy.
Samo znalezienie dobrego systemu gdzie ludzie robią misje było jedną z najtrudniejszych rzeczy którą musiałem zrobić, potem robi się tylko łatwiej.
Inna porada która przyda się na przyszłość.
misje lvl 4 składają się z wielu pokoi połonczonych warp gatami. Zrób bookmark zarówno jak wyskanujesz kogoś na misji a potem rób bookmark jak tylko wpadniesz do jakiegoś pokoju. Przyda ci się to jeśli człowiek odda misję a ty jeszcze nie skończyłeś salvagować. Po zakończeniu misji wszystkie warp gaty znikają i jeśli nie masz bookmarków to nie będziesz mógł lecieć do następnego pokoju.
Takrze, kiedy zaczniesz okradać wraki bo np. właściciel jest już w następnym pokoju. Włancza ci się zegar kryminalny który jest widoczny w górnym prawym rogu (lub lewym, nie pamiętam już) Jeśli wlecisz do następnego pokoju a gość tam już jest to będzie wiedział że coś jest nie tak bo będziesz mu mrygać na overview i zacznie do ciebie strzelać.
Aby temu zapobiec, jeśli okradałeś już wraki na danej misji, zanim przeskoczysz do następnego pokoju użyj directional scanera aby zobaczyć czy ktoś tam jest.
http://www.youtube.com/watch?v=CVYCZgzbsxQ
Nastaw scanner na 360 stopni bez żadnych filtrów i skanuj. Pokoje nie są od siebie za daleko to 10 000 km lub coś koło tego wystarczy. Jak zaczniesz to robić to szybko załapisz. Jak widzisz na directionalu jakiś statek i wraki to nie leć. Wskocz do misji następnego gracza którego wyskanowałeś (mówiłem, skanuj po 2 lub 3 misjonarzy na raz aby zwiekszyć dochody). Każda korporacja (bo jak kradniesz od jednego gościa to cała jego korporacja może do ciebie strzelać) ma oddzielny licznik. A wiec jak obrobisz gościa nr 2 to już pewnie 15min minie i możesz lecieć kroić gościa nr 1 nawet jak on jeszcze jest w pokoju.
Jeśli zabezpieczysz się w ten sposób to szanse że stracisz statek spadną znacznie.
--- Cytat: Voulture w Czerwca 05, 2010, 20:27:31 ---Ile mniej wiecej iskow na godzine w ten psosob zarabiasz? Z ciekawosci, wiem, ze dosc malo.
--- Koniec cytatu ---
W porównaniu do starych wyjadaczy takich jak ty :P co siedzą na paskach w 0.0 lub ryją księżyce to tak, będzie mało. Kiedy to robiłem parę miesięcy temu to za 3,4 godziny wpadało mi po 10/30 mln do kieszeni. Wtedy była to dla mnie super forsa. Ilość isk zależy w dużej mierze jak się poszczęści, czasami był dobry look i salvage a czasami kiepski. Najwięcej kasy zarabiałem na armor plejtach i loocie który wypadł z dużych ratów.
Templar Brave:
--- Cytat: Twój Tata w Czerwca 06, 2010, 00:30:24 ---(...) Parę systemów to Dodixie, Peningram lub Turu (czy Toru, nie pamiętam dobrze nazw tych systemów) (...)
--- Koniec cytatu ---
TARU
P.S. Czy ktoś mógłby zrobić korektę ortograficzną poprzedniego posta?
Dormio:
--- Cytat: Twój Tata w Czerwca 06, 2010, 00:30:24 ---Kiedy to robiłem parę miesięcy temu to za 3,4 godziny wpadało mi po 10/30 mln do kieszeni.
--- Koniec cytatu ---
A wiesz ile wpadało jak wprowadzili rigsy ?
S
P
O
I
L
E
R
S
P
A
C
E
Mnóstwo... ;)
Teraz już nie wpada takie mnóstwo, bo:
1. konkurencja nie śpi i rośnie
2. wprowadzono zmiany do rigsów (rozmiary L/M/S)
3. każdy (prawie) produkuje rigsy we własnym zakresie
Nawigacja
Idź do wersji pełnej