Eve Online > NoobGarten

Ja zacząć - konkrety, wybór frakcji, ustawienie skilli

(1/1)

Castor Krieg:
Witam,

Jestem już w końcówce triala na Steamie, i niedługo zakupię pełną wersję gry. W 10 dni udało mi się zrobić wszystkie tutoriale, Sisters of Eve Epic Arc, teraz latam Caracalem i mam 30mln ISK.

Industry mnie nie wciągnęło, mining wygląda przyzwoicie, ale ludzie mówią, że szybko się znudzi i co najwyżej można robić to na alcie. Pozostają chyba więc misje i PvP.

Chcę wystartować z Buddy Program a potem aktywaować pełną wersję. Myślę, że mogę liczyć na ISK od osoby, która dostanie darmowe dni tak więc na początku nie będzie problemu z kasą.

Prosiłbym o porady dt. startu, tak aby zmaksymalizować początkowe dni.

1. Chcę zacząć Gallante, ale niektórzy mówią, że ich statki nie są zbyt dobre, itd. Ile jest w tym prawdy? Statki Gallante podobają mi się najbardzije pod względem wyglądu.

2. Czy mam poświęcić pierwsze dwa tygodnie na skillowanie Learning? Za pieniądze posiadane mogę zakupić dobre implanty (min. +3 do INT/MEM). Czy następnie powinienem skillować wszystko na Lvl. 4 (Learningi bazowe i zaawansowane), a dopiero potem inne rzeczy?

Proszę o info jak to najlepiej powinno wyglądać. Z doświadczeń poprzednich MMO wiem, że w początkowym okresie gry podejmuje się masę złych decyzji dt. rozwoju postaci, co powoduje, że musimy zaczynam od nowa, gdyż "coś nam nie gra". Chciałbym tego uniknąć.

Pozdrawiam.

SokoleOko:

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---Chcę wystartować z Buddy Program

--- Koniec cytatu ---

Już za późno. Buddy Invite pozwala założyć konto, a Ty już konto masz. Chyba, że założysz kolejne, ale z poprzedniego nie przetransferujesz kasy. Przynajmniej będzie to trudne (między innymi dlatego, że nie odpalisz dwóch triali na raz na jednym komputerze).

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---Myślę, że mogę liczyć na ISK od osoby, która dostanie darmowe dni tak więc na początku nie będzie problemu z kasą.

--- Koniec cytatu ---

Jak wyżej, ale nawet gdyby, to sprzeczne z regulaminem Centrali.

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---1. Chcę zacząć Gallante, ale niektórzy mówią, że ich statki nie są zbyt dobre, itd. Ile jest w tym prawdy? Statki Gallante podobają mi się najbardzije pod względem wyglądu.

--- Koniec cytatu ---

Poza nielicznymi wyjątkami, nie ma czegoś takiego jak "zły statek". Zawsze jest "statek dobry do czegoś" i "statek kompletnie do tego się nie nadający".

Z czasem i tak latasz wszystkimi rasami, nie ma żadnych problemów z cross trainingiem (poza czasem), więc wybór startowy mam małe znaczenie.

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---2. Czy mam poświęcić pierwsze dwa tygodnie na skillowanie Learning? Za pieniądze posiadane mogę zakupić dobre implanty (min. +3 do INT/MEM). Czy następnie powinienem skillować wszystko na Lvl. 4 (Learningi bazowe i zaawansowane), a dopiero potem inne rzeczy?

--- Koniec cytatu ---

Warto wbić podstawowe na IV i advanced na 3. Pójdzie błyskiem, bo masz bonus do skillowania. Jak nie masz kasy na advanced (4,5 mil sztuka), rób coś co jest Ci aktualnie potrzebne.

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---Z doświadczeń poprzednich MMO wiem, że w początkowym okresie gry podejmuje się masę złych decyzji dt. rozwoju postaci, co powoduje, że musimy zaczynam od nowa, gdyż "coś nam nie gra". Chciałbym tego uniknąć.

--- Koniec cytatu ---

Eve to nie jest "inne MMO". Tu nie ma takich problemów, co najwyżej stracisz troszkę czasu, ale też nigdy nie wiesz kiedy dany skill w przyszłości się przyda. Ja mam dość dziwacznie rozsiadne skill pointy jak na osobę zajmującą się PvP, ale nigdy tego nie żałowałem.

silentus:

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---Jestem już w końcówce triala na Steamie, i niedługo zakupię pełną wersję gry. W 10 dni udało mi się zrobić wszystkie tutoriale, Sisters of Eve Epic Arc, teraz latam Caracalem i mam 30mln ISK.
--- Koniec cytatu ---
O cholera dobry jesteś, ja nie pamiętam czy tak mi dobrze szlo na początku... Hmm, zapewne z braku czasu :P

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---Industry mnie nie wciągnęło, mining wygląda przyzwoicie, ale ludzie mówią, że szybko się znudzi i co najwyżej można robić to na alcie. Pozostają chyba więc misje i PvP.
--- Koniec cytatu ---
Powiem tak: potrzebujesz kasy na statki i jeszcze na poczatku na skillbooki, to 1 rzecz rob co chcesz, ale uwierz mi zarabianie w tej grze nie będzie ekscytujące, zresztą nigdy nie będzie. Na quasi-pvp można zarobić na zasadzie "gankowania" transportów miedzy jita a rens - ale w tym jest duża konkurencja. Polecam wstąpić do jakiegoś korpa z małym taxem, najlepiej 0%. Tylko nie pirackiego, bo na początku to może się wiązać z dużymi wydatkami na statki, a ciebie po prostu nie stać  :P

Ja na początku "klepałem" misje, na dobrym ficie bardzo szybko leci a jak masz alta to można "mainem bliztzowac", a altem już salvegowac i zbierać loot - bardzo szybko idzie - w 4h spokojnie zrobisz 60m na lvl4 z niezbyt dobrze wyskalowana postacią. Teraz? Cóż wyciskam 120-150m w 2-3h grania.

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---Chcę wystartować z Buddy Program a potem aktywaować pełną wersję. Myślę, że mogę liczyć na ISK od osoby, która dostanie darmowe dni tak więc na początku nie będzie problemu z kasą.
--- Koniec cytatu ---
Tzn co? chcesz komuś dać zaproszenie do triala i jeszcze żeby ci za to zapłacił? Powodzenia...

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---1. Chcę zacząć Gallante, ale niektórzy mówią, że ich statki nie są zbyt dobre, itd. Ile jest w tym prawdy? Statki Gallante podobają mi się najbardzije pod względem wyglądu.
--- Koniec cytatu ---
Teraz latasz caralcaem tzn ze co skilowales do tej pory Caldari? Ja np latam tylko caldari, tzn skiluje statki tylko 1 rasy i tylko je maksuje. Mówi się ze Caldari ma najgorsze statki w grze, eh niema. Zgadza się po za Rookiem, może drejem ... nie mają dobrych statków do solo PVP itd. Bo nie mają, ale we flotach ich ew budzi grozę (oczywiście zależny od przeciwnika - blob rr bs na sensor boosterach już trochę mniej się boi ecmow). Do pve caldari chyba najlepsze (najłatwiejsze do fitowania) statki w grze.

--- Cytat: Castor Krieg w Maja 19, 2010, 01:07:30 ---Proszę o info jak to najlepiej powinno wyglądać. Z doświadczeń poprzednich MMO wiem, że w początkowym okresie gry podejmuje się masę złych decyzji dt. rozwoju postaci, co powoduje, że musimy zaczynam od nowa, gdyż "coś nam nie gra". Chciałbym tego uniknąć.
--- Koniec cytatu ---
Złe decyzje są nieuniknione, wynika to z tego że np teraz sobie wyskilujesz Gejente i będziesz postrachem okolicznych systemów, CCP zrobi zmianę i np znerfi blastery albo drony i jest lipa, np. kiedyś znerfili ECM i był wielki płacz że się już w ogóle nie opłaca latać i skilowac caldari do pvp, szczerze? Ja jakoś nie narzekam. Niema tego złego...

Castor Krieg:
Dzięki za odpowiedzi, lekko się zakręciłem z tym Steamem, itd. ale teraz jest już wszystko ok. Po zastanowieniu wybrałem Amarr, na razie skilluje Learningi. Również zauważyłem, że misje się lata bardzo szybko i fajnie, tak więc na tym się skupię - powoli będę wbijał standing, dostawał coraz to wyższe lvl. misji, a potem jakieś PvP.

FirguS:
Jak chcesz nabić szybko standingi z amarr na +2 to zalicz poniższe systemy:
Imperiall academy:
Deepari (main school), Fora, Hanan, Horir, Chaven;
Royal Ammar Institute:
Pasha (main school), Emrayur, Kerepa, Safilbab, Seitam;
Hedion U:
Conoban (main school), Akhwa, Sehmy, Annad, Chaktaren;

PS: Jeśli już się zdecydujesz to przy misjach polegających na skanowaniu zbieraj "dowody odkrycia" na zapas (gdy wyjmiesz 1 pojawia się kolejny) zaoszczędzi ci to sporo czasu który byś zmarnował skanując w następnych szkołach ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej