Eve Online > NoobGarten
Metody zarabiania dla noobka
zysiolo:
Do SokoleOko w sumie większość zrozumiałem ale nie rozumiem terminów :
-frytkę
-hubu misyjnego (domyślam się że chodzi o stacje w której będą mi misje do explore dawać)
-BS
-frytkę z AB
-salvagerami (chyba mam coś takiego ale nie wiem dokładnie)
A pozatym skile już mam 4 astrometic uzywam już combat probe.
Doom:
- frytka = fregata
- hub misyjny - system (lub systemy obok siebie) w którym masz łacznie kilku agentów bojowych w tym co najmniej cześć levelu 4
- bs - battleship
- frytka z AB = fregata z afterburnerem
- salvager = moduł który tnie wraki na żyletki :P te żyletki to salvage partsy, a niektóre z nich są całkiem drogie
SokoleOko:
Zobacz sobie na markecie itemy "armor plates" albo "alloyed tritanium bar".
Realnie jesteś w stanie zebrać salvage'u za jakieś 10 milionów w ciągu 2 godzin.
Na youtube znajdziesz filmowe tutoriale pokazujące jak skanuje się shipy.
W przypadku takiego hubu jak Dodixie (to nazwa systemu) często nawet 100 osób jednocześnie wisi tam i robi misje. Wywalasz sondy i trafiasz coś na 100% za 2-3 razem.
Jrkan:
Owszem możesz zająć się ninja salvagingiem, ale wcześniej musisz zadać sobie pytanie czy chcesz się zakwalifikować do najniższych form życia jakie latają w eve. To już nawet can fliperzy są mniej pogardzani bo robią to dla funu, a sucide gangerzy przynajmniej na swoim procederze zarabiają.
SokoleOko:
Najniżej stoją goście, który wiszą na undocku noobstacji i wyrzucają w puszkach jakiś "free stuff dla new players" po czym rozwalają n00bshipy tych, którzy się na to nabierają.
Ninja-salvager jest przy tym elitą :angel:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej