Eve Online > Tyrannis
[DevBlog] Tyrannis landmark updates
Dormio:
Ja też podejrzewam, że marudzi dla marudzenia. A różnice względem POSów są i to dość zauważalne - POSów możesz mieć ile chcesz i jesteś w stanie utrzymać, w PI CC możesz mieć tyle na ile pozwolą skille. Przynajmniej na tymczas (póki nie wyjdzie D514) CC jest nie do ruszenia, ale i tak na 1 planecie możesz mieć więcej (oczywiście nie własnych) CC niż POSów na 1 księżycu. Wraz ze wzrostem ilości CC spada wydajność planety, ale nawet przy 1 CC ilość surowca jest ograniczona czasowo. W POSach nie masz ograniczenia czasowego i dostępu surowca - surowiec się nigdy nie kończy. PI jest w całości cyklu produkcyjnego realizowane na planecie, a przy POS część prac jest wykonywana na stacjach (składanie komponentów) i pewnie jeszcze więcej...
Jak dla mnie to całkiem sporo zmian, więc nie tak do końca to kalka POSów, ale zdecydowanie widać na jakim systemie się wzorowali.
IMHO SIM City to pewnie spora przesada, ale coś na kształt CIV byłoby z pewnością interesujące (szczególnie, że jest na Pythonie). Oczywiście to oznaczałoby kompletenie nową grę, a może nawet osobnego klienta, ale dlaczego by nie (skoro i tak będzie D514) ? Oczywiście z drugiej strony możnaby pójść na łatwiznę i zrobić coś na kształt etapu państwowego w SPORE, ale czy to byłoby jakkolwiek atrakcyjne ?
Wg mnie PI jest całkiem ok, szczególnie, że osobiście podejrzewam, że tak o wcisnęli to PI tu na dokładkę żeby zapchać czymś dziurę skoro i D514 i Ambulation nie są gotowe.
--- Cytat: SokoleOko w Maj 07, 2010, 13:01:48 ---To jest gruby fail, bo Dominion z punktu widzenia 0.0 jest po prostu ułomne bez treaties.
--- Koniec cytatu ---
A co chciałbyś mieć wszystko od razu ? Przecież CCP od dawna twierdzi, że EVE to sandbox i celem EVE jest budowa community (wg mnie prawdziwym dodatkiem jest EVE Gate, a nie PI w Tyrannis). Przecież jakoś muszą zatrzymywać odpływ graczy...
Khobba:
--- Cytat: Xarthias w Maj 07, 2010, 12:36:05 ---A co byś chciał? Simcity? :D
--- Koniec cytatu ---
Tak, fajnie by było pograć w nową wersję. To Societies, czy jak tam się to zwało było do dupy.
Co do PI, zgadzam sie z SokolimOkiem - "easy money". Chociaż podoba mi się to, że kolejne towary na rynku zostaną uwolnione. Idealnie by było, gdyby poza BPO/BPC NPCe nie sprzedawali niczego :) (chociaż fajnie by było, gdyby BPO były opracowywane w R&D centers na planetach )
PS. No, jeszcze pewni piraci z czarnej dziury ucieszą się z możliwości samowystarczalności w zakresie nanite pasty ^^ Nie, żebym sugerował, że straszny pirat może parać się takim ohydnym zajęciem jak produkcja czegokolwiek. Po prostu będziemy okradać planety z pasty! Będą nam ją oddawać jako okup za możliwość krążenia wokół tych swoich gwiazdek.
Okropniak:
a wie ktoś może czy planety w WH będą się rządziły tymi samymi prawami czy tak jak moony - będą ale bez opcji farmy?
SokoleOko:
--- Cytat: Okropniak w Maj 07, 2010, 13:24:19 ---a wie ktoś może czy planety w WH będą się rządziły tymi samymi prawami czy tak jak moony - będą ale bez opcji farmy?
--- Koniec cytatu ---
Z każdej planety będzie można korzystać, także tej w W-space. Czyli jest szansa na samowystarczalność posiadaczy POS-ów w W-space.
Doom:
A są lodowiska w WH?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej