Eve Online > NoobGarten
Sens grania w eve
sznupo:
--- Cytat: SokoleOko w Maja 06, 2010, 02:21:39 ---N-ty raz napiszę, że wystarczy pomyśleć ile godzin w realu zarabia się na 15$ abonamentu, a ile w grze 300 mln ISK.
Dodatkowo - 1 PLEX = 2 dobre shipy do PvP.
--- Koniec cytatu ---
domyślam się, że próbujesz wykazać wyższość płacenia real kasą nad płaceniem iskami. Mi akurat to jakoś nie wychodzi, mimo Twojego zalecenia, żeby pomyśleć sobie ile się zarabia, pomyślałem i co? i żaden wniosek mi się nie nasunął. Rzecz w tym, że punkt widzenia zależy od..i tak dalej. Ja płacę iskami bo mam ich pod sufit (jakoś się kumulują z różnych źródeł), nie widzę sensu więc wydawania 150 zł miesięcznie (czy ileś tam na nasze 3 konta), za które w realu mogę sobie opłacić internet z kablówką i jeszcze starcza na moje ulubione muffinki z supermarketu.
A shipów do pvp w hangarze mam dosyć.
MightyBaz:
płacę iskami za TC odkąd sie pojawiły. Hm...za dwa konta przez te parę lat, to jakieś 40b wydałem na time cody, drugie tyle mam na koncie. Nie gram cały czas, robie sobie przerwy po 6-8 miesiecy.
EvE ma doskonale rozbudowaną warstwę ekonomiczną. Przeciętny gracz jest w stanie zarobić 1 000 000 000 ISK miesięcznie bez wiekszego problemu.
Nikt wcześniej nie wspominał o farmieniu moonów, czyli stawianie POSów z reakcjami. Semi-afk robota, warta ok 200-300m za POSa.
SokoleOko:
--- Cytat: sznupo w Maja 06, 2010, 03:07:01 ---Ja płacę iskami bo mam ich pod sufit (jakoś się kumulują z różnych źródeł)
--- Koniec cytatu ---
No, jeśli masz "nadmiar"... Problem w tym, że nie znam (może mnie ktoś naprowadzi?) sposobu na zarabianie kasy w tej grze, który byłby także funem. OK, pierwsze misje L4 to była dobra zabawa a nawet wyzwanie (Dominixem wyskillowanym na II :2funny:), ale wkrótce po tym - przykra konieczność.
Mimo sporego zaangażowania w Eve, to ma być fun. Przyjemność sprawia mi PvP, cała reszta to tylko konieczność. Kasy ingame mi nie brak, płacę ISK za trzecie konto, ale jakbym miał farmić 0,9b miesięcznie tylko po to, żeby grać.... Na szczęście z rosnącym doświadczeniem wtapiam coraz mniej, więc może faktycznie dojdę kiedyś do etapu, że 300 mln ISK miesięcznie na statki to będzie luz, a reszta przychodu będzie "nadwyżką" O0
Oczywiście, jeśli ktoś nie zajmuje się PvP, to tak naprawę nie wydaje kasy na nic ingame (po amunicją). Powiedzmy, że kerbirka jest jak inwestycja w mieszkanie (kosztuje majątek, ale raczej na wartości nie straci), a PvP to jak kupowanie nowych samochodów (które tracą na wartości już w momencie przykręcenia tablic rejestracyjnych).
zysiolo:
Ale ponawiam pytanie jaki sposób dokonuje się opłaty ISKami ?
Xarthias:
Kupujesz plexy na markecie - tak jak każdy inny przedmiot.
Potem prawym na pleksa i będziesz miał opcję przedłużenia konta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej