Eve Online > Tyrannis
PLANETARY INTERACTION
Ellaine:
Robię jak SokoleOko ale już mnie to w ogóle nie drażni bo klikam po prostu ot tak od czasu do czasu kiedy akurat flota ma 10 minut kampienia na ten przykład. Fajne jest to że można kliknąć ekstraktory z drugiego końca kosmosu. Moje ekstraktory kopią tak mniej więcej 50% czasu bo jak akurat nie mam przestojów w innych działaniach w Eve to tego nie robię :)
SokoleOko:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Listopad 02, 2010, 12:29:14 ---Pociesz się SokoleOko, już niedługo koniec z klikfestem. Będziesz mógł wrócić do tych 50-80m za 10 dni. ;)
--- Koniec cytatu ---
Wiem, czytałem devbloga. I może spróbuję, ale obawiam się, że będzie to na samym dole liście priorytetów, chyba że ceny tych produktów skoczą go góry, bo coraz mniejszej liczbie ludzi będzie się chciało w to bawić (na razie ceny spadły do połowy tego, co było gdy zaczynałem).
Jonas:
Ceny się po prostu ustabilizowały. Popyt i podaż zrobiły swoje. Ceny początkowe to były spekulacje i wynik małych zasobów rynkowych a dużego zapotrzebowania. Dokładnie ta sama sytuacja jest przy każdej nowej rzeczy wprowadzanej na rynek przez CCP. Aż jestem ciekaw ile będzie początkowo kosztował Noctis jeśli faktycznie BPO dostępne będzie tylko na stacjach Outer Ring Ex.
A przeklikiwanie ekstraktorów to bardzo odstresowujące zajęcie, można sobie poklikać jak char na drugim koncie wchodzi w 74 cykl zawieszonego w lagu działka. :)
Kara Mon:
Clikfest jest ale jak sie nie lubi misji a te pare minut (naprawde kilka minut dziennie wystarczy razemz przewiezieniem z planety na planete) to mozna poklikac i przyzwyczaic sie.
Sokole strasznie cos kiepsko zbudowales te swoje kopalnie, ja zakonczylem pazdziernik na okolo 800m zysku kopiac w 0.0 (dokladniej w WH) i nie raz zdazylo mi sie ze moje instalacje nie chodzily dzien lub dwa do tego z comand centerami lvl 4. Za 5 minut klikania i drugie 5 na rundke indykiem po 5 planetach to jak dla mnie eleganckie dochody w sam raz na jakis lansmobil.
SokoleOko:
--- Cytat: Kara Mon w Listopad 02, 2010, 15:11:23 ---Sokole strasznie cos kiepsko zbudowales te swoje kopalnie, ja zakonczylem pazdziernik na okolo 800m zysku kopiac w 0.0 (dokladniej w WH) i nie raz zdazylo mi sie ze moje instalacje nie chodzily dzien lub dwa do tego z comand centerami lvl 4. Za 5 minut klikania i drugie 5 na rundke indykiem po 5 planetach to jak dla mnie eleganckie dochody w sam raz na jakis lansmobil.
--- Koniec cytatu ---
Ja świadomie wybrałem easy mode: kopię -> przerabiam na P1 -> łączę w P2 (wszystko w ramach jednej planety).
Oczywiście, że to jest nieefektywne, ale wymaga minimum zaangażowania i oto chodziło.
Mam możliwość zarabiania na czym innym, więc to traktowałem tylko jako dodatek... aż do czasu, gdy uznałem, że 5-8 mln dziennie nie jest warte 5 minut klikania ekstraktorów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej