Eve Online > Tyrannis
PLANETARY INTERACTION
pticu:
2 ostatnie patche na sis byly zjebkane, mialo zajmowac 250 i 8 mega a 2x sciagalo mi calego klienta
Goomich:
http://games.chruker.dk/eve_online/server_status.php
Myziot:
Parę szybkich informacji dla tych, którzy chcą ujrzeć jakieś sensowne liczby ISKowe z planet:
Paliwo do POSów, liczby:
1. Jedna linia produkcyjna na cykl 23h wydobycia zapewnia dzienne zapotrzebowanie na paliwo do POSa np - prace non-stop przy wydobyciu minimum 1500 surowca na cykl:
a) 1 extractor - 1 processor (Oxygen)
b) drabinka 2 extractory, 2 basic processory, 1 adv. processor np. Coolant, Enriched uranium, mechanical parts
c) drabinka 4 extractory, 4 basic processory, 3 adv processory np. robotics
I paliwo generalnie mozna robic na jednej planecie. Może nie kazdy rodzaj, ale nei trzeba wozic miedzy planetami, zeby zrobic jakies paliwo
2. z 3 planet można produkować około 10-20 sztuk komponentu T4 dziennie, ktorych cena waha sie w okolicach 500k-3kk obecnie w zależnosci od komponentu. Ja obecnie produkuje komponent wart 1.0-1.5kk.
3. Czas, jaki poświęciłem do tej pory to:
a) 5h na rozbudowanie 4 planet
b) 8 minut dziennie na uruchamianie extractorów, ktore jak juz raz ustawilem, nie musze zmieniac i skanowac ponownie. Nie wiem, komu przyszedl do glowy pomysl, ze trzeba non stop skanowac i przestawiac... Chyba, ze jak sie zrobic tlok na planecie, to moze to inaczej wygladac.. Poki co od 4 dni nie przestawialem ani jednego budynku
c) 10 minut dziennie na import/export z Customs Office na/z planety i przewiezienie urobku
Podsumowanie.
1. Skillowanie - 12 dni
2. Jednorazowo zainwestowany czas - 5h na 4 planety, advanced CC
3. Dziennie zuzycie czasu: ~20minut
4. Zainwestowana kasa - 30kk
5. planowany zarobek z samej produkcji T4: 200-400kk/m-c (wiem, ze duzy rozstrzal, ale trudno teraz mi oszacowac, poniewaz moja produkcja nie jest super zoptymalizowana i oparłem to o obecne ceny JITA)
6. prócz tego produkuje 3 rodzaje paliwa z wolnej mocy produkcyjnej (1 dzienny POS: 1 coolant, 1 enriched uranium i 2 oxygen).
Łatwo policzyć ROI...
Dodam, że planety mam w NULL i wszystkie w jednym systemie.
Jeśli macie jakieś pytania - zadawajcie!
F-YU:
400 baniek / 30 dni = 13.333 banki.
13,33 baki / 1.55 banki (srednia cena rata w covenowie) = 8.6 rata ~ 9.
9 ratow to 3 do 8 paskow w zaleznosci od szczecia co dobrym shipem omiata się 5-6 minut.
(+szansa na true sanshe itd)
zmarnowany czas = 30*6minut = 180 minut w miesiacu
p.i = 20*30dni = 600 minut + logistyka (jita itd)
wiosek - pi to jest upierdliwe gówno które się kompletnie nie opłaca siedząc na 0.0. :)
gregor40:
Erm, podobają mi się te obliczenia, ale średnio 1.55 za rata? Gdzie tak jest?
Najdroższy Sansha Battleship to 1.7 Najtańszy 0.5. Do tego frejki, cruzy itp śmieci. Jakim cudem wychodzi średnia 1.55?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej