Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
GC, COW, Atlas & co. na polnocy
Xarthias:
Ktoś chyba nie wyłapał ironii :P
Thi0ridazin:
sczegolnie jak 2 pilotow tytanow z NC zrobilo log off i log back po ok 8 minutach....i dropneli miedzy hicami,dyktami...itd....a to ze im sie grid nie zaladowal ze cos tam .... more emo rage....
___
btw. cos kb atlasu slabo dziala....nawet bardzo slabo
--- Cytat: Albi w Czerwca 20, 2010, 20:56:15 ---Po prostu większe statki powinny mieć priorytet na łączach. Jak grid zbliża się do zdechnięcia, serwer powinien się ratować wyrzynając najpierw drony, potem pilotów supportu, potem BSów, potem capsów, całą parę pakując na to żeby graczom supercapsów gra chodziła.
--- Koniec cytatu ---
zaprzeczyles sam w sobie - skoro drony to ...
dropowalismy ostatnio na daisho bait cap flote i byl taki lag ze nasze 14 sc's nawet nie mialo kontroli nad fighter bombers - czyt. - 99.9% dmg floty poszlo sie kochac z lagiem....gdyby laga nie bylo duze straty bysmy zadali daisho + -A- bo jak -a- counter dropowalo na nas swoimi supercapsami....to mieli jeszcze wiekszy zonk z lagiem...ogolnie lag to masakra szczegolnie jak juz nie dzialaja komendy na drony/deagro na gate/itd....
Ellaine:
Nie zaprzeczam sam sobie. Jeśli matce nie będą latać fightery ale będzie mogła warpować, skakać etc, to już coś. Damage to pikuś w porównaniu np z byciem na tym samym gridzie na serwerze i na kliencie.
Nie mówię że NC nie spieprzyło i zwalmy wszystko na serwer. Nie znam szczegółów ale tracenie tytanów wiadrami nie wydaje mi się zbyt fajne i mądre.
Val Heru:
Nie powinni oddawać tych tytanów. Każdy w lagu potracił już różnej maści statków w przedziwnych sytuacjach i nigdy CCP nie oddawało nikomu. Ta nagła zmiana polityki trochę wg mnie jest bez sensu bo tworzy precedens i zaleje ich morze petycji, najlepiej zacząć od strat z 2006. Myślał by kto że nagle znaleźli coś w logach....
Ptysiu:
--- Cytat: Val Heru w Czerwca 21, 2010, 14:05:52 ---Nie powinni oddawać tych tytanów. Każdy w lagu potracił już różnej maści statków w przedziwnych sytuacjach i nigdy CCP nie oddawało nikomu. Ta nagła zmiana polityki trochę wg mnie jest bez sensu bo tworzy precedens i zaleje ich morze petycji, najlepiej zacząć od strat z 2006. Myślał by kto że nagle znaleźli coś w logach....
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się. Może CCP jet pewne swego w związku z:
http://www.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&bid=769
Głównie o ten fragment mi chodzi:
--- Cytuj ---Step four: But, how does this help me get my ship back?
The increase in Layer 2 switching capacity, reducing in latency through Distributed Forwarding, and the extra cold hamsters will have an impact on the ability to reduce overall latency in EVE. It is not a single solution, but a good foundation where core infrastructure can be eliminated as a possible concern.
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej