Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

GC, COW, Atlas & co. na polnocy

<< < (4/38) > >>

Rabbitofdoom:
O ile wiem w nocy wychodzil pos atlasu w p3. Na poczatku bitwy ponoc przewage mialo SC, NC dozucilo ludzi zeby miec wiekszy bloob, SC dozucilo ludzi, NC dozucilo DUZO ludzi reszta to juz w sumie byla formalnosc z ich strony. Gdzies tam po drodze zostala zbombardowana flota SC. Jakos 2h temu nc wrzucilo 200 osobowy bloob do p3 i zdjelo posa cow w p3. Poza fail bombing runem ktoremu pilot covopsa zrobil warpina w zasiegu banki wrogiego HICa nie bylo oporu. FC Cow usilowal zebrac flote ale nie bylo chetnych do tego zeby sprawdzic kiedy zaladuje sie grid.

Dzisiaj zdjelismy jakies posy interpid crossing w osaa. Local dobil do 75 w tym jakies 60-65 osob aktywnie walczacych. Lag byl dosc paskudny(kilka wrogich shipow wybuchlo juz wewnatrz posa, w systemach obok w tej samej konstelacji grid ladowal sie ponad minute) kilka osob zaliczylo desync/crashe w trakcie walki ale mody aktywowaly sie poprawnie. Node nie byl w reinforce. (za krotkie timery na fleet form)

O ile wiem dzisiaj tez wychodzil z rf jakis hiend lowsekowy NC w okolicy zreinforcowany na ninja ale NC nastrontowala go tak zeby nie dalo sie wyslac w terminie fleet fight notification.

Jakos kolo 23 NC wrzucilo blooba z capsami(ze 20 szt) tak ze dwa i pol raza wiecej niz siedzialo u nas na intelu. Wstawili w reinforce nasze staging posy. Na IT froncie ponoc w tym czasie nie bylo praktycznie zadnych NC. Wyglada na to ze panowie koncentruja sie na maksymalnym zabloobowaniu nas liczac ze sie zniechecimy i polecimy do domu.

shaitis:
Nie wiem oco chodzi, ale chyba bardziej reinforcuja noda u nas. Evka smiga jak trzeba nawet jesli jest 600 luda na lokalu, przy +-800 trzeba manualnie guny robic. Ostatnio wskakiwalem do systemu gdzie bylo 400-500 luda i zajelo mi to 30 sekund.(faktem jest ze inni sie zaladowali 2 minuty potem) - wylaczcie "log chat to file..." dziala lepiej ;)

Yogos:
Manfred Sideous zapowiedział zmianę taktyki w kampanii, teraz -A- będzie latać tylko razem z Atlasem i Cow żeby mieć bloba równego wielkością NC.

Biedne chomiki

silvia:
I po co to? I tak bedzie node crash :>

Kombat:
Dawno nie było żadnych updatów więc pozwole sobie popełnić jeden.
Od kilku dni flota -A-, Atlas, COW i GC intensywnie reinforcuje posy NC zarówno w lowsecach jak i CSAA w okolicach M-O.
Ale ponieważ zazwyczaj timery poustawiane są na jakieś głupie czasy i nie dochodzi do bitek dla europejczyków i rosjan, wczoraj postanowiono wywołać bitke nieco inaczej - tj. stawiając SBU w M-O i E-O.

Za pierwszym razem flota NC zmobilizowała w tzw. pipkę capsów i supercapsów i zabili SBU bez większych problemów.
Ale flota SC była żądna krwi więc postawiono je drugi raz, tym razem w E-O. NC wróciło głównie BSami i doszło do serii bardzo fajnych bitek. Osobiście załapałem się tylko na końcówkę ale koledzy z corpa mówią że było to praktycznie 5 godzin jatki non stop :)
Pierwsza fala BSowej floty NC została pojechana i rozbiegła się do 15w lub przez JB w M-O.

Potem ja się zalogowałem i znam więcej szczegółów - załapałem się akurat na dobijanie niedobitków z pierwszej floty NC w E-O. Potem przykampiliśmy nieco gejty, zwłaszcza ten do 15w gdzie po drugiej stronie czekała zregroupowana flota NC. Na bramach kończyły onlinować się SBU. W naszej flocie w było około 190 osób w tym momencie + około 40 w drugiej flocie 'posiłków' które były jeszcze w lowsecu. Gdy SBU skończyły się onlinować przestaliśmy kampić gate i zaczeliśmy bić ihuba. Po jakiś 3 minutach (zdjęte jakieś 10-15% shielda Ihuba) wskoczyła do systemu flota NC, oraz nasze posiłki. Local dobił do 600 luda. Flota NC warpneła na ihuba na 100 km i zaczeła się jatka. Callowane cele powoli zchodziły, lag był całkiem znośny jak na 600 osób na gridzie, jednak spora przewaga liczebna NC a także nasze braki w supporcie, głownie dictorach, dały się we znaki bo nasze primary odwarpowywały na strukturze :(

Padł rozkaz wywarpowania (ja wywarpowałem chwile wcześniej będąc primary, na połowie armora  :coolsmiley:) a nastepnie warpnięcia na M-O, przeładowania short range ammo i jumpu. Za nami wskoczyła część supportu NC która została wycięta jako że większość naszych przeskoczyła wcześniej niż oni a im ładował grid... Poczekaliśmy potem jeszcze chwilkę na naszych zlagowanych na gate + na NC na którą niektórzy liczyli że przeskoczą za nami i przyczeszemy ich nieco na close ale nie zdecydowali się wskakiwać po tym jak ich support się na nas naciął.
Polecieliśmy więc z powrotem do pobliskiego low i zbridgowaliśmy się do domu. Flota NC zaczeła nas gonić dopiero jak wyskakiwaliśmy z M-O ale ponieważ część z nas już zdążyła się zbridgować / wylogować / iść spać jako że było późno padło hasło że olewamy i wracamy.

SBU w M-O i E-O pewnie padły ale wieczór był epicki, lag względnie znośny. GF NC, liczymy na więcej O0

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej