Eve Online > Tyrannis

Nowe ubezpieczenia vs rynek minerałów

<< < (11/17) > >>

Sheratos:
Nikt o zdrowych zmyslach nie podpisze sie pod petycja o zmiany refiningu.
Pierwszy zauwazalnym i namacalnym skutkiem bylo bo zabicie w duzej mierze produkcji supercapsow bo nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie targat 45 jf czy 15 frachtow zeby zbudowac MSa  :D
Na pewno cos zmienia w cenach minsow bo CCP dazy do calkowitego uwolnienia ekonomii w EVE a insurance jest cecha ktora sztucznie podtrzymuje ceny minsow. Cos zawsze nerfuja w tym dodatku moze padnie na mining  ;D

TTesla:
Mining wymaga boosta a nie nerfa. Jedynym sposobem dokonania tego jest wprowadzenie skończonych ilości surowców naturalnych.
To samo z misjami.

Nie da się uwolnić gospodarki, jeżeli ccp sztucznie pompuje iski w postaci nieskończonych roid i tysięcy elczwórek na godzinę.

Templar Brave:

--- Cytat: Sheratos w Marzec 15, 2010, 14:39:35 ---Nie bo inflacja jest zla  :D

--- Koniec cytatu ---
Do pewnego poziomu jest dobra, bo napędza rynek. Powyżej tego poziomu jest zła, jak i deflacja jest zła  :D :D

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 15, 2010, 14:40:54 ---...To słyszałem przed Dominion, T2 miały stanieć, tymczasem stało się wręcz odwrotnie i za Vagasa musiałem w pewnym momencie płacić nawet 170 mln, podczas gdy przed Dominion kupowałem nawet za 110...

--- Koniec cytatu ---
Myślę, że znajomość AT dałaby Ci możliwość przewidzenia tego typu zmian (możliwość i tylko możliwość, nigdy nie pewność... niestety :()  :D

silvia:
2x wiecej urobku podczas kopania? :)

@budowa supercarrierow - nie przesadzaj. fracht we wte, i fracht w tamta to nie problem.
a capitale i tak sie buduje z "czesci" a nie z minsow...

[mod]scaliłem dwa posty[/mod]

Wilk:

--- Cytat: TTesla w Marzec 15, 2010, 20:12:12 ---Nie da się uwolnić gospodarki, jeżeli ccp sztucznie pompuje iski w postaci nieskończonych roid i tysięcy elczwórek na godzinę.

--- Koniec cytatu ---

Roidy nie pompują isków.
Akurat w Eve wirtualnej kasy nie ma więc widmo inflacji spowodowanej samymi wydarzeniami na rynku nie jest realne (a przynajmniej nie stałej inflacji). Dopływ isków podejrzewam jest kontrolowany. CCP na pewno wie ile L4 i ile ratów pada i ile to generuje isków. Tu się nie da zalać rynku nagle niesamowitymi ilościami isków. Na pewno wiedzą też ile isków odpływa z różnych powodów z gry. Niestety insurance jest, jak pokazano powyżej w tym temacie, poza wszelką kontrolą i generuje niesamowite ilości isków totalnie z kapelusza. Dobitnie pokazano też jaki popyt insurance generuje na minerały. Itp itd. To dość skomplikowane zależności i mam cichą nadzieje, że ktoś tam w CCP to ogarnia i ma w planach kompleksowe zmiany.

Przydałoby się trochę miłości od CCP dla spraw ekonomii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej