Eve Online > NoobGarten
Zacząłem ale co dalej
zysiolo:
1 Jaki jest cel tej gry co chcemy osiągnąć?
2 Na początku mam robić tylko misje?
Kara Mon:
1. Nie ma celu , Eve nie wygrasz i na koncu nie ma super bosa ktorego trzeba bic w 100 osob. Robisz co chcesz, gdzie chcesz, jak chcesz chyba ze ktos inny ma silne argumenty zeby twoje zainteresowania zmienic.
2. Najlepiej zapisz sie do Unseen Academy , tam ci wyjasnia co sie wogole dzieje
SokoleOko:
--- Cytat: zysiolo w Marca 14, 2010, 09:14:55 ---1 Jaki jest cel tej gry co chcemy osiągnąć?
--- Koniec cytatu ---
Ja przez pierwsze pół roku chciałem liznąć wszystkiego, by określić co mnie najbardziej kręci. Wyszło, że PvP, ale tutaj każdy wybór jest równie dobry.
--- Cytat: zysiolo w Marca 14, 2010, 09:14:55 ---2 Na początku mam robić tylko misje?
--- Koniec cytatu ---
Na początku zrób tutoriale - i czegoś się nauczysz, i coś z tego będziesz miał materialnie. Potem faktycznie dobrze robić misje - wprawdzie nuda, ale to jest łatwa i z każdym poziomem coraz lepsza kasa.
W czasie kiedy zarabiasz, idą skille, bez których ani rusz, niezależnie od tego co wybierzesz. Misje (w domyśle: bojowe) wymagają tych samych skilli co większość innych profesji (poza górnictwem), więc nie "ściągają" Cię z drogi.
Generalnie tutaj robi się plany na miesiące, bardzo trudno cokolwiek osiągnąć w kilka tygodni.
I zapisz się do Unseen Academy o7
Sammani:
fajne jest to, ze w eve mozesz wyznaczyc sobie sam cel lub grca poprostu bez celu. Sandbox poprostu. Wspolna piaskownica, Twoje zabawki i zamki/babki z piasku oraz banda lokalnych urwisow, chcacych ci je tylko zniszczyc. Sam tez mozesz byc takim zlosliwcem :P. Tworcy gry nie stworzyli plytkiej historii (lore swiata), w ktorym wyjasniaja ci co masz robic w grze i wykpiwaja sie z slabego contentu. Masz praktycznie nieograniczone mozliwosci. Jestes kowalem swojego losu w eve.
Rowniez na poczatku masz multum mozliwosci: misje, ninja salvaging, kopanie, pvp etc.
Kopanie jest nudne, misje tez, ale przynajmniej skille sie przydadza w pvp, ninja salvaging wymaga odrobiny poczytania o tym oraz charakteru skurczybyka by okradac placzace beary z salvagu, a mozna tez odrazu bawic sie w pvp z niektorymi grupami, ktore akceptuja noob graczy w swoich szeregach.
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: zysiolo w Marca 14, 2010, 09:14:55 ---1 Jaki jest cel tej gry co chcemy osiągnąć?
--- Koniec cytatu ---
Psuc innym graczom ich plany
--- Cytat: zysiolo w Marca 14, 2010, 09:14:55 ---2 Na początku mam robić tylko misje?
--- Koniec cytatu ---
Nie, wyskilluj Riftera, microwarpdrive, web i disruptor, zaloz na niego autocannony 200mm, i lec do najblizszego lowseka atakowac inne fregaty. Nie atakuj na bramach ani pod stacjami, bo cie zestrzela dzialka. (na pytanie w ramce "czy napewno chcesz zlamac prawo blablabla" kilkasz YES) Wtop tak z 5 rifterow, w tym czasie doskillujesz cruza, i bedziesz mogl dolaczyc do jakiegos pirackiego korpa bez limitow SP, gdzie naucza cie jak latac w grupie, i dzielic sie sprawiedliwie lupem z zabitych ofiar. Zdobedziesz w ten sposob duzo wiecej Isk i doswiadczenia, niz robiac w tym czasie misje. A potem zdecydujesz, co chcesz robic w EVE o7
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej