Eve Online > NoobGarten

Capital pilot

<< < (6/14) > >>

Kombat:

--- Cytat: Edmund w Marca 08, 2010, 08:50:53 ---Kombat, a jak to się przekłada na EHP Chimera v Archon, bo to w sumie najważniejszy parametr ... lotniska zawsze giną samotnie bez capa  ^^ ( za wyjatkiem fleet fight )
Pytam, bo sam się przymierzałem do wymiany Chimery na Archona swego czasu ...  ::) a jakoś nie mam zacięcia do EFT ...

--- Koniec cytatu ---
MOIM ZDANIEM EHP na carrierze nie ma dużego znaczenia. Dlaczego tak uważam?

* Carrier i tak popuje od DDka żeby nie wiem jak się zfitował. Można wprawdzie zrobić carriera dd proof ale tylko na jeden res i wówczas taki fit, poza przeżyciem DDka nic innego nie robi i jest ogólnie bez sensu. W związku z tym EHP nie ma tutaj znaczenia.
* Jeśli walczysz w nawet małej lub dużej grupie carrierów to liczą się resy i RRing. Niewielkie różnice w EHP nie zrobią praktycznie żadnej różnicy
* Jeśli walczysz solo carrierem to jesteś głupi i troche EHP więcej Ci nie pomoże :PReasumując nie sugeruj się EHP w przypadku carrierów / dredów. I tak jeśli jest na nich dps który przebija ich tanka to różnice w ehp pomiędzy różnymi rasami to kwestia kilku(nastu) sekund w długości życia :)
Ale odpowiadając na Twoje pytanie to jak kiedyś porównywałem to chimera na faction ivu wypadała lepiej pod względem ehp niż Archon na faction eanmach ale biorąc pod uwagę cene faction invusów archon wypada tutaj odrobinę lepiej. Zaznaczam że było to kiedyś (jeszcze przed nerfem resistów), teraz mogło się coś zmienić ale raczej niewiele.

SokoleOko:

--- Cytat: shaitis w Marca 07, 2010, 14:25:20 ---Do racenia to sie nie nadaje (jak bedziesz racil stracisz carriera ZANIM sie splaci z bounties)

--- Koniec cytatu ---

Sorry, że się ciut wcinam w wątek z prywatą... ale czemu tak uważasz?

Sam mam carriera w planie, mam zamiast używać go na anomaliach w 0.0. Na oko wydaje się właśnie "easy mode". Wskakuję sobie do systemu, lecę na anomalię, robię align na posa przy 3/4 prędkości (czyli i tak relatywnie stoję w miejscu), wywalam fightery i robi się prawie samo - tank mam taki, że gwiżdżę na spawny krzyżyków, a jeśli tylko cokolwiek "nie blue" pojawia mi się na localu - z miejsca warp na posa. Nawet fighterów nie muszę zwijać, bo przecież polecą za mną.

Więc jak - odnoszą się do tego co powyżej - mogę wdupić tego carriera na anomalii? No dobra - może się zdarzyć, że jakiś rat akurat założy mi scrambla. Tyle, że taką frytkę rozjadę mniejszymi dronami w 30 sekund, a anomalie trzeba jednak wyskanować, z drugiej strony patrzę też na intel (u mnie działa dobrze). Więc?

sneer:
to ktoś jeszcze nie robi carrierami anomalii ?????
bo ja mam wrażenie że używają ich nawet ci którym się kurzyły wcześniej w hangarze ....

Voulture:
No ja sobie po to wlasnie zrobilem crariera i byc mobilnym troche; do wiekszosci anomali i tak starcza dobry ishtar.

Ezachiel:
Kombat, ale mi nie chodziło o bitwę kapitalową, czy też wpakowanie się centralnie w 100 snajper bs-ów lub tytana. Mi chodziło o przypadki kiedy się wpakujesz na małego roama i np ally może pomóc ... chociaż pewnie te czasy już się skończyły ... wtedy parę k EHP może pomóc wytrzymać do czasu jak nadejdze kawaleria ... hmm, no chyba że eraz już się nie pomaga kumplom : )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej