Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Esoteria - SW vs SYS-K - Polityka

<< < (77/91) > >>

Siewca Titum:
Dzisiaj z SyS-k odpadło Blackwater Syndicate. Pożegnało się już Rage For Order, I.NET już w syndicate. Jest ok  ::)

Sotharr:

--- Cytat: Xeovar w Maja 10, 2010, 10:25:48 ---http://kb.c0ven.pl/?a=kill_related&kll_id=109068
240 naszych na 270 waszych, od obu stron odlicz 40 PL, masz 200 vs 230... waszych kapsów nie było a wiemy że mieliście zalogowanych prawie 60, w tym 27 dreadów i kilka mam... Ale w "naszych opowieściach flota się rozrosła"...
BTW, gratki refleksu przy spierdalaniu z pola walki, Twój BS spadł dopiero za 4tym primary...

--- Koniec cytatu ---
No to ile w końcu nas było, 280 czy 230? Bo z waszych postów na CAOD i Kugu wyczytałem, że 280. A teraz nagle 230. Minus nasze kapsy, które siedziały w posie to daje 190 przeciwko 170. No i pokaż mi jeszcze te 110 BSów, które zabiliście w czasie pierwszych 20 minut, wg słów Strikera. ;D
To nie kwestia refleksu, po prostu kiepsko strzelaliście. Na ogół czekałem do połowy armora z wywarpowaniem i padłem tylko dlatego, że dostałem dużą alfę. No ale co poradzę, gdy strzela do mnie 56 dredów. :P

Edit: walnąłem się w jednym miejscu w obliczeniach :)

Striker:
Sothar siedzialem w obu waszych flotach. W pierwszej mieliscie 220+ osob w tym 47 osob w wingu capitalowym i 2 pelne wingi bsow. W reszcie byla drobnica. W drugiej flocie supportowej mieliscie 60+ osob. No i mamy 120 killi bsów na naszym kb z tej walki.

Yogos:
Primo spieranie się o ilość ludzi we flocie jest kapke bezcelowe obecnie ale skoro się już tak spinacie to w jest w miare prosty rachunek - 170 ludzi było od nas było we flocie. Local w szczycie jeśli się nie mylę stanął koło 430. Ergo zostaje 260 ludzi czyli naszych przeciwników.

Secundo - w raporcie nie pisze, że zabiliśmy 110 bsów tylko że tyle mieliście.

Po trzecie jak na niedziele wieczór dwóch sojuszy po 2+k graczy z silną strefą czasową amerykańską to powiedzmy sobie szczerze - lipa. Ze 100 więcej i pewnie byście tą stacje obronili.

edit

Striker napisał odpowiedź w trakcie jak składałem litery  :D

Sotharr:

--- Cytat: Yogos w Maja 10, 2010, 10:59:06 ---Primo spieranie się o ilość ludzi we flocie jest kapke bezcelowe obecnie ale skoro się już tak spinacie to w jest w miare prosty rachunek - 170 ludzi było od nas było we flocie. Local w szczycie jeśli się nie mylę stanął koło 430. Ergo zostaje 260 ludzi czyli naszych przeciwników.

Secundo - w raporcie nie pisze, że zabiliśmy 110 bsów tylko że tyle mieliście.

Po trzecie jak na niedziele wieczór dwóch sojuszy po 2+k graczy z silną strefą czasową amerykańską to powiedzmy sobie szczerze - lipa. Ze 100 więcej i pewnie byście tą stacje obronili.

--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, zatem mieliśmy nieznaczną przewagę liczebną (nie jakościową) na polu walki. Pisanie, że starcie było 180 przeciwko 280, to zwykła propaganda.

--- Cytat: Striker ---After 20 minutes there was only about 50-60 sysk support on the field (almost all bs's dead) against coven/se 30-35 battleships and some minor support defending our dreads shooting the station in siege.
--- Koniec cytatu ---
„almost all bs's dead” chyba oznacza, że po 20 minutach większość z tych 110 BSów była zniszczona.
Co do liczebności floty to dziwne, że przy tylu szpiegach nie wiesz, iż to wszystko, na co nas stać. Powiedzmy sobie szczerze — gdybyśmy wystawiali kompetentne floty po 400 osób, to byśćie nas nie zaatakowali. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej