Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Esoteria - SW vs SYS-K - Polityka

<< < (24/91) > >>

Kombat:

--- Cytat: Yogos w Marca 04, 2010, 12:50:42 ---Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastka.
Myślę, że gdyby SYS inaczej zachował się podczas ataku IT pewnie by tego nie było.

--- Koniec cytatu ---
SYS zachował się najdyplomatyczniej jak się dało w jego sytuacji w momencie kiedy sąsiedzi narozrabiali. Ale dla was to był powód do resetu, wasza sprawa ale nie uprawiajcie demagogii że to Liam jest zdrajcą ideałów. Ale spoko, zadziałało, ROMEK już leci.

--- Cytat: Dagund w Marca 04, 2010, 12:52:14 ---Liam dostał ultimatum 24h przed resetem a nagrabił sobie wcześniej tak, że za prawdę powiadam Ci ultimatum to była uprzejmość wobec niego.

ps Nie odwracaj kota ogonem bo od co najmniej kilku postów próbujesz zrobić z Liama i sysków męczenników gnębionych przez złych SE&C0ven. Każdy wie jak było i ciemnoty nikomu nie wciśniesz więc skończ i wstydu sobie i im oszczędź.

--- Koniec cytatu ---
Problem polega na tym że to nie ja odwracam kota ogonem a właśnie przywracam do go pierwotnej pozycji :P
Liam dostał od covenu warna o resecie 24h wcześniej. Ultimatum o wypadzie do empire od SE dostał już PO resecie. Zresztą co to za różnica kiedy dostał ultimatum. Liczą się powody resetu, a nie 24h w te czy wewte.

[lfn] szybki marian:
@ kombat: Z mojego posta nie wynika, że SE chciało być zresetowane przez SYS-k. Z podawanych tutaj informacji wynika jedynie, że odmówili splusowania rentiersów (na co sam zwracasz uwagę). Nie wiem jak Sys-k chciał bronić swoich rentiersów i jaką miał z nimi umowę i nie piszę o tym - po co spekulować. Problem leżał po stronie SYS-K, ja staram się jedynie skomentować konsekwencje przyjętego "rozwiązania".

@ venzon: Nie wiem czy da się bronić rentiersów przed roamingiem, bo nigdy nie próbowałem, więc wierzę Ci na słowo. Po co rentiersom kanał intel, na którym allians strzelający do do nich nie jest raportowani, bo są blue dla większości jego użytkowników?

Skoro SE odmówiło odmówiło ustawienia standów na +, to problem leży po stronie SYS-K. Albo SYS-K stara się wywrzeć wpływ na kołopotliwego sąsiada (nie uwierzę, że byłoby to możliwe ;D ), albo stawiają sprawę jasno - sory rentiersi, ale nie ma możliwości ustawienia was na plus do SE. Tak czy inaczej rozwiązanie problemu zależało od SYS-K.

O ile mi wiadomo, to w ramach SW nie obowiązywała bezwzględna zasada wspólnej blue listy.

IMHO oczywiście ;)

edit: "bezwzględna"

Sammani:
Nikt nie chcial wplywow atlas w konfrontacji z IT. Chodzilo oto by SW po staremu sie postawil w wspolnej sprawie. Jeden z alliancow zlamal reguly wewnatrz powerblocku i zostal za to zresetowany. Teraz przy calym braku poparcia dla interwencji w waszych ally i calym eve community dowodzcy prowadza wojne propagandowa pelna klamst, ktorej celem jest oczernienie nas. Fajnie, ze staracie sie to wprowadzic rowniez tutaj na forum.  O0

Co do ultimatum SE to zostalo wyslane 24h PRZED resetem. To jest jeden z tych elementow gdzie was wasi przywodcy oklamuja.

Dagund:

--- Cytat: Venzon 2003 w Marca 04, 2010, 12:53:46 ---IT sie i tak by wycofalo bo Atlas kazal im spadac na babus  o7

--- Koniec cytatu ---
No właśnie, niech się wszyscy zajmą własnymi problemikami a nam pozwolą się bawić z syskami i LR.

Kombat:

--- Cytat: [lfn] szybki marian w Marca 04, 2010, 13:00:47 ---@ kombat: Z mojego posta nie wynika, że SE chciało być zresetowane przez SYS-k. Z podawanych tutaj informacji wynika jedynie, że odmówili splusowania rentiersów (na co sam zwracasz uwagę). Nie wiem jak Sys-k chciał bronić swoich rentiersów i jaką miał z nimi umowę i nie piszę o tym - po co spekulować. Problem leżał po stronie SYS-K, ja staram się jedynie skomentować konsekwencje przyjętego "rozwiązania".

Skoro SE odmówiło odmówiło ustawienia standów na +, to problem leży po stronie SYS-K. Albo SYS-K stara się wywrzeć wpływ na kołopotliwego sąsiada (nie uwierzę, że byłoby to możliwe ;D ), albo stawiają sprawę jasno - sory rentiersi, ale nie ma możliwości ustawienia was na plus do SE. Tak czy inaczej rozwiązanie problemu zależało od SYS-K.

O ile mi wiadomo, to w ramach SW nie obowiązywała bezwzględna zasada wspólnej blue listy.

--- Koniec cytatu ---
Ale jak wyobrażasz sobie funkcjonowanie rentersów (którzy jak podkreślam są obecnie głównym przychodem ISK dla sojuszy) w systemie w którym sojusznicy są blue wobec siebie ale wobec rentersów już nie. Sojusznicy wzajemnie farmią sobie rentersów to Ci wyniosą się gdzieś gdzie takich chorych sytuacji nie ma. Przykładowo Atlas nie przyjmuje już rentnersów jako Ally tylko pojedyńcze corpy właśnie dlatego żeby byli w green i unikneli ostrzału od sojuszników bo takie sytuacje się zdażały i były chore.
Z Twojego posta dokładnie wynikało że zachowanie SE (w postaci strzelania do rentersów i bazowania w tym celu w stacjach na których Ci rentersi mieszkali) to była czysta prowokacja sysków do resetu którzy niestety nie chcieli dać się sprowokować.

@sammani tak jak pisałem co za różnica czy dostajesz od sojusznika maila o treści 'zbierajcie manatki do empire albo zapłaćcie nam za sova' 24h przed czy po resecie?
EDIT: Acha i skoro zarzucasz mi prowadzenie kampanii kłamstw to pokaż mi proszę gdzie kłamałem. I może popytaj parę osób z Twojego sojuszu które mnie znają od paru lat czy jestem typem człowieka który wciska bullshit i kłamie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej