Eve Online > Tyrannis
Devblog: Introducing Tyrannis.
Rabbitofdoom:
--- Cytat: Kara Mon w Luty 23, 2010, 14:51:28 ---Dramiel moze i tak, nie da sie zlapac, a jak sie da to Zostałem ocenzurowany. Co do cynabala ..... az tak nie rozni sie od vagasa zeby koniecznie wymagal nerfa , do tego ma cudowny "Efekt Axe" w psotaci "omg lol wtf faction kill it!!!!!"
--- Koniec cytatu ---
Oba sa do zlapania problem w tym ze tylko jeden statek w grze stanowi skuteczna kontre i jest nim daredevil ktory przez bonus statku omija nerf weba.
silvia:
--- Cytuj ---Dramiel moze i tak, nie da sie zlapac, a jak sie da to Zostałem ocenzurowany. Co do cynabala ..... az tak nie rozni sie od vagasa zeby koniecznie wymagal nerfa , do tego ma cudowny "Efekt Axe" w psotaci "omg lol wtf faction kill it!!!!!"
--- Koniec cytatu ---
Cynabal ma tylko dwa razy wiecej ehp, dwa razy wiecej dps i drone bay'a, i lata porownywalnie szybko (wolniej lecz lepszy align o jakas sekunde). Do tego ma lepszy capacitor. No i trzy rig sloty.
--- Kod: ---Wszystko to jest zalezne od uzywanego fity
--- Koniec kodu ---
A to wszystko w tej samej cenie.
Oczywiscie... nie jest overpowered, gdyz ty nim latasz.
Tez nim sobie chyba polatam... mam gallente i minmatar na L5.
Loc0:
--- Cytat: silvia w Luty 23, 2010, 18:34:36 ---Cynabal ma tylko dwa razy wiecej ehp, dwa razy wiecej dps i drone bay'a, i lata porownywalnie szybko (wolniej lecz lepszy align o jakas sekunde). Do tego ma lepszy capacitor. No i trzy rig sloty.
--- Kod: ---Wszystko to jest zalezne od uzywanego fity
--- Koniec kodu ---
A to wszystko w tej samej cenie.
--- Koniec cytatu ---
Troche cie fantazja ponosi - dps bez dron niewiele wiekszy od vagi, a same dronki mozesz stracic zaraz na poczatku roama jesli sie okaze ze na twoj gank squad laduje sie wlasnie blob i trzeba zwiewac czym predzej. Ceny factionow narazie tancza ja glupie - jednego dnia kupujesz cb w cenie vagasa, drugiego 40-50m drozej.
silvia:
Powinni nerfnac zarowno cynabala jak i dramiela (oba w predkosc, cynabala albo w med slot albo w low slot).
Powinni dac troche "luv" dla gallente.
Np. +100% optimala, -20% falloff. Zasieg ogolny pozostanie "mniej wiecej" (kilometr w te, kilometr w tamta) taki sam, a mozna by cos ubic na scram range.
Sammani:
2x wiecej dpsa? A jak ktos uzywa small/ecm dronek? To jedyna poza neutem szansa na opedzenie sie od small gowna, ktore szczesliwie podszedlbo na bardzo krotka orbite.
2x wiecej efh? Nie wiem gdzie.
Silvia strasznie wyolbrzymiasz. Cynabal nie jest duzo lepszy od vagi, problemem jest ze moze byc nawet tanszy.
Nie mozna jednak uzasadniac nerfowania factionow ich dostepnoscia. Ceny wynikaja z faktu, ze curse, stain i venal to duze regiony z wieloma rozrzuconymi stacjami, gdzie rozne grupy graczy moga farmic jak najete. Wysokie ceny bloodowych i serpentisow to wina tego, ze mozna je farmic w paru stacjach umeijscowionych jedna kolo siebie w regionach kontorlowanych przez duzy powerblock.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej