Eve Online > NoobGarten
Pomoc w rozwianiu wątpliwości
devilsbirth:
Zrobiłem sobie szybko plan jakie skille chciałbym mieć po roku na charze pvp i Evemon powiedział mi że remap na max perception, reszta w intelligence to najlepszy wybór.
SEM:
Te dwa resety atrybutów znikają po jakiś czasie czy zostają dopóki ich nie wykorzystam?
Aenyeweddien:
Ogólnie przysługuje Ci jeden remap na rok. Czy go wykorzystasz czy nie. Młodzi gracze mają jeden dodatkowy ale on chyba przepada po osiągnięciu jakiegoś pułapu jeśli go nie wykorzystasz (na 100% nie wiem bo nie testoałam)
Templar Brave:
--- Cytat: Aenyeweddien w Lutego 11, 2010, 18:13:22 ---No i to jest właśnie błędne rozwiązanie... Gdyż do pvp nie wykorzystuje się samych shipów i działek ale również ważną część składową stanowią gałęzie nauki jak Engenering, Electronics, Navigation a te nie opierają się właśnie na skillach z grupy perc i will.
--- Koniec cytatu ---
Remap na Perception i Willpower nie oznacza, że ma się pominąć Intelligence i Memory. Po prostu do learningu na 1 remap wykorzysta inteligencję i memory, a potem musi zremapować tak, aby podnieść pecepcję i willpower, i w tym sensie mówiłem o remapie na perc i will. Uściślając - percepcja i inteligencja najwyżej, potem willpower i memory (mój błąd, bo powinienem wcześniej uściślić :P). Trzeba zachować balans, aby skillować najbardziej efektywnie zarówno rzeczy ze Spaceship Command, uzbrojenie oraz drony, jak i inżynierię i elektronikę.
Dormio:
Czyli innymi słowy tak remapować, żeby wyciągać jak najwyższą średnią SP/h ?
Z drugiej strony jakiekolwiek planowanie drzewka skilli i kolejności skillowania i remapowanie do tego atrybutów nie ma sensu. Pograsz to się przekonasz, że będziesz musiał robić (czyt. skillować) coś co pominąłeś, bo akurat nie było Ci potrzebne (bo tak myślałeś/ktoś powiedział), a z kolejnym patchem zrobiło się super niezbędne... ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej