Eve Online > NoobGarten
Pomoc w rozwianiu wątpliwości
Kara Mon:
Jedynym ograniczeniem jest czas jaki bedziesz gral, mozesz trenowac co chcesz i nic cie nie ogranicza poza czasem jaki bedziesz chcial grac w Eve. Nie kombinuj na poczatku czym chesz latac, i jak seibie widzisz w pvp na poczatku gry, robilem to samo i wiem ze to nie ma zadnego sensu z czasem bedziesz mogl latac wiekszoscia okretow mniejszych niz capitale i niekoniecznie bedzies zmial ochote latac tylko tym co wydaje sie dobre bedac na starcie.
p.s. Droga "rifter> interceptor>cala reszta" jest bardzo dobra , latwo i tanio mozna nauczyc sie mechaniki pvp zeby pozniej w drozszym i wiekszym sprzecie nie istniec na kb glownie w dziale loss
Dormio:
--- Cytat: SEM w Lutego 11, 2010, 12:04:33 ---Miałem na myśli nie taki limit że skill max na 5lvl tylko, że np mam "50pkt leveli" do rozdania i np jak dam hulka na max czyli 5 to potem np nie starczy mi na tarcze i będę mógł tylko na 3lvl ale jak to tylko strata np 1h w moim przypadku to nic się złego nie stało :D.
--- Koniec cytatu ---
W EVE nie ma grindowania SP. W EVE co najwyżej możesz grindować ISK.
SP "zdobywa" się automagicznie w miarę upływu czasu. Jeśli tylko nie zapomnisz ustawić skill to automatycznie będzie przyrastać SP. Ilość SP jaką zdobywasz jest pochodną posiadanych skilli i implantów, oraz ewentualnie remapa początkowych atrybutów.
W EVE nie ma rozdzialania zdobytych EXP, bo nie ma EXP. W tym samym czasie (RLT) można zdobywać SP tylko dla 1 wybranego skilla.
Utrata SP to jedynie jeśli zapomnisz ustawić klon - zawsze powinien mieć pojemność większą niż zakumulowana ilość SP na charze.
Różne skille mają różną maksymalną ilość SP jaką można na nich uzyskać dla lvl5 i jest ona bezpośrednio zależna od RANK skilla (i.e. 14 to 3 584 000 SP, a najwyższy rank obecnie w grze to 16 = tytan).
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Lutego 11, 2010, 13:00:32 ---Utrata SP to jedynie jeśli zapomnisz ustawić klon - zawsze powinien mieć pojemność większą niż zakumulowana ilość SP na charze.
--- Koniec cytatu ---
T3.
Hakiru:
Się trochę chłopaki rozpędzili z tymi vagasami i Battleshipami. No i innymi statkami. Wybór rasy jest ważny :D bo inaczej będziesz miał avatara jak goguś :D i to tyle odnośnie rasy :) Poza tym, zanim przejdziesz do robienia DPSu w pvp, to rób skille z działu learning bo im dłużej z tym się zwleka tym potem straty SPków do kolegów startujących w tym samym czasie są liczone w milionach. Zainwestuj w implanty +4, załatw sobie stały dochód gotówki - na przykład misjonując (skille się pokrywają z tymi do pvp). A szał DPSowania ci kiedyś minie, bo czystym DPSem czasem nie da się powalczyć. Są i skradanki reconem, i statki które robią ci z elektroniki twojego statku zupełnie nieużywalną masę, ale będziesz powoli sam do tego dochodził ze stratą kolejnych statków - to jedne jest nieuniknone.
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Lutego 11, 2010, 13:13:43 ---T3.
--- Koniec cytatu ---
Racja, zapomniałem o T3. Dzięki Mona.
--- Cytat: Orion w Lutego 11, 2010, 13:23:23 ---Wybór rasy jest ważny :D bo inaczej będziesz miał avatara jak goguś :D i to tyle odnośnie rasy :)
--- Koniec cytatu ---
Jest ważny jeśli przywiązujesz jakąkolwiek uwagę do wyglądu popiersia postaci. BTW CCP zapowiedziało, że awatara trzeba będzie wykonać "od zera" przy wprowadzaniu Incarna (Ambulation). Co prawda nie odpowiedzieli na pytanie czy będzie można zmienić rasę, należy jednak zakładać, że możliwa będzie zmiana jedynie wyglądu w ramach zdefiniowanych wcześniej ras, płci i blodline.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej