Eve Online > NoobGarten
Pomoc w rozwianiu wątpliwości
Luisa:
--- Cytat: SEM w Lutego 11, 2010, 00:16:35 ---Ulżyło mi z tym, że nie ma jakiś ograniczeń. Nie mogę nic popsuć swoją niewiedzą w takim razie ;]. Dzięki za pomoc :D
--- Koniec cytatu ---
Popsuć możesz jak zaczniesz robić nie przydatne skille ;)) Takiego hulka na przykład :2funny:
Aenyeweddien:
--- Cytat: eX w Lutego 10, 2010, 17:42:07 ---Myśle, że small-medium (fregata, krążownik i battlecruiser (nie podoba mi się tłumaczenie tego słówka :P ) )
--- Koniec cytatu ---
Dlatego przyjmuje sie nie tlumaczyc klas stakow rowniez... Jakby sie mnie ktos zapytal czym sie rozni krazownik od niszczyciela to bym dlugo sie zastanawiala o co mu chodzi jak pytanie pada o roznice pomiedzy cruzem (cruiser) a deska (destroyer) to nie mam najmniejszego problemu.
--- Cytat: eX w Lutego 10, 2010, 17:42:07 ---Spróbuj dołączyć się do unseen academy, chłopaki na pewno ucieszą się z kolejnego rekruta do wymęczenia. :P
--- Koniec cytatu ---
No ladnie a o mnie sie juz nie pamieta :diabeł: :diabeł:
Morbius:
--- Cytat: Aenyeweddien w Lutego 11, 2010, 09:45:04 ---No ladnie a o mnie sie juz nie pamieta :diabeł: :diabeł:
--- Koniec cytatu ---
Any nie wiedziałaś że w Eve nie ma kobiet ? :coolsmiley:
eX:
--- Cytat: Aenyeweddien w Lutego 11, 2010, 09:45:04 ---No ladnie a o mnie sie juz nie pamieta :diabeł: :diabeł:
--- Koniec cytatu ---
Bo jak ja miałem swoją kadencję w UA, to Ciebie nie było. :P
Zaraz poprawię, tylko nie bij. =)
Sammani:
Trzeba sie zgodzic z osobami piszacymi powyzej tylko musze cie prosic o jedna rzecz. Nie mysl o tej grze w kategoriach innych mmo. Tu nie ma odpowiednikow klas jak lucznik czy tank czy sztyleciarz. To czym bedziesz sie poslugiwac w danym gangu zalezy od tego jak jest on duzy i jaki ma profil. Z doswiadczenia wiem, ze czym wiekszy gang tym wiekszy dystans. Solo czy maly :wulfpack: to przewaznie trzymanie sie blisko by zablokowac specjalnym modulem celom mozliwosc ucieczki, stopniowo jak rosnie gang pojawiaja sie wyspecjalizowani tacklerzy, az przy bitwach flot mowimy o sniperach walacych z 200km od celow. W mojej oponii ostatnio znaczenia nabieraja wlasnie gangi walace z duzych dystansow drage fag gangi czy hac long range. Typowa droga wojownika czyli megathron na neutronach i reszta close range bsow raczej odchodzi w zapomnienie. Naszczescie skillujac do vagabonda bedziesz mogl tez latac muninem. Co do zamykania sie w ramy tylko dmg dealerow tez bym nie przesadzal. Latanie reconami jest bardzo fajne, a sam czesto latam w malej grupie wlasnie reconem. Duzo electronic warfare (ew) potrafi takiej grupie uratowac dupe.
Co do typow statkow i coraz wiekszych modeli to wszystko przyjdzie z czasem. Rozni ludzie uczac innych o pvp maja rozne podejscie. Jednak ja caly czas kieruje noobkow w korpie sciezka ktora kiedys w coven nakreslil PC5. Rifter, a pozniej ceptory i coraz wieksze statki. Male i szybkie stateczki, ktore sa bardzo delikatne, ucza w mojej opinii szybko ogarniac pole walki, reagowac na zagrozenie i przyzwyczajac sie do strat. Sam slysze w korpie jak ludzie z fregat size hulli przesiadaja sie na bcki, bsy czy nawet tech 2 cruisery i mowia "jezu jakie to jest wolne i ociezale":P.
A i nie musisz skladac podania do UA , na tym forum jest masa korpow ktore przygarna graczy nastawionych na pvp w swoje szeregi i odrazu dadza okazje do nauki i praktyki. W mojej opinii UA jest dla tych, ktorzy nie wiedza jeszcze co chca robic w eve. Nie umniejszajac oczywiscie swietnym osiagnieciom oddanych instruktorow z tego korpa. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej