Eve Online > NoobGarten

Poradnik tankowania

<< < (4/4)

Templar Brave:

--- Cytuj ---Dobre ale wciąż kiepskawe... kiedyś to sprawdzałem. Wyszło mi że żeby dorównać aktywnemu t2 pasywna blacha musi mieć skill na 5 i musi być a-type pith
--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się. Nie dość, że będziesz łatwym łupem to jeszcze stracisz trochę kasy, a przecież med-sloty i tak dość ciężko sfitować (tzn. pod tym kątem, że chciałbyś tam jeszcze coś wcisnąć, jeszcze jakiegoś extendera, jeszcze jakieś invu, jakiegoś weba itp.  :P , a szybko się okazuje, żę braknie ci slotów - zwłaszcza na shipach niecaldaryjskich  ;D).
Mimo zużycia capa, chyba jednak aktywne resy  O0

Ogólnie i tak SHIELD TANK RULEZ!!!  :)

Pozdrawiam

CMHQ_Widget:
Ok, poprawię wkrótce te energized, sugerowałem się z tym w nazewnictwie najczęściej stosowanych modułów.

A tak swoją drogą, poradnik carrierowicza w drodze ;)

Voulture:

--- Cytat: Doom w Lutego 05, 2010, 12:14:20 ---Dobre ale wciąż kiepskawe... kiedyś to sprawdzałem. Wyszło mi że żeby dorównać aktywnemu t2 pasywna blacha musi mieć skill na 5 i musi być a-type pith

--- Koniec cytatu ---
To juz jest kwestia roznicy miedzy armor hardami i shield. I armor i shield maja aktywne i pasywne hardy pod konkretne resy, ae armor ma tylko pasywny do wszystkich a shied tylko aktywny do wszystkich. Przewaznie latwiej wstawic 2x invu czy 2x eanm i dc niz po hardzie pod kazdy res. Wiec o ile Twoja teoria dziala dla shield, to ciezko porownanc 55% resa na jeden wybrany rodzaj obrazen ni  zte 20-24% do wszystkich z eanma.

Templar Brave:
Na PvP to chyba zawsze będzie szkoda slotów (zwłaszcza w przypadku shielda), żeby tam fitować jakieś pasywne hardy pod jeden typ resa (no chyba że są na coś duże dziury :P np. EM w t1), więc invu i dc wydaje się najbardziej rozsądnym rozwiązaniem.
Misjonarze mogą jednak sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa  ;D Pytanie czy warto? ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej