Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Proviblock kontra AAA — ciąg dalszy

<< < (45/105) > >>

Loc0:
Nie spamowac albo pogadam z odpowiednimi osobami (aka wasi xo/ diplo/ ceo):>

MightyBaz:
L0co  :uglystupid2: w Provi nie ma hi-endowych moonow.
Ekonomiczny kolaps, czyli niepłacenie za stacje - jakos cienko widzę. CVA miało, nie wiem jak teraz, ponad 100 t2 bpo plus masa luda zarabia na produkcji ze zwyklych moonów. Przykładowo, Husaria  miała ok 60 posów produkcyjnych, a wcale nie należy do uber-industrialistów i jest sporo membersów z kasą powyżej 50b total (assets/cash).

edit: prosta artmetyka, ile kasy wsadzono w Providence
48x 25b + ok.1000x 1b ( to sa dane minimalne, bo cześć stacji ma upgrades oraz sa faction posy) + sov infrastructure ok 50b (każdy system ma strategic lvl5) + stałe miesięczne opłaty 48x 1b.

Trudno ocenić całość, ale wydaje się, że łacznie wychodzi jakieś 2500b isków.
Swoja drogą CVA stać na wynajęcie pvp corpow, by gnębili logistyke wroga, dziwne ze tego jeszcze nie zrobili.

Totalizator:

--- Cytat: Mighty Baz w Lutego 08, 2010, 07:50:13 ---Swoja drogą CVA stać na wynajęcie pvp corpow, by gnębili logistyke wroga, dziwne ze tego jeszcze nie zrobili.

--- Koniec cytatu ---

Bo to nieskuteczne. Wysyła się albo swoje black opsy (jak odkryłem działając w naszych, nie tylko my mamy tego typu jednostki) albo samemu robi się wardek w hi. Wszelkie najemne wardekowe korpy są zwykle kiepskie i mało wydajne.

SokoleOko:

--- Cytat: Bruce Ironstaunch w Lutego 08, 2010, 08:13:19 ---samemu robi się wardek w hi.
--- Koniec cytatu ---

Połowa petów ma wardeci w hisecu (w sumie nie ważne, kto wardecuje, ważne że jest możliwość lania przeciwnika w Empire), ale nic poza kretyńskimi stratami dla nich z tego nie wynika. Vide:

http://www.ushrakhan.com/alliance/edk/?a=kill_detail&kll_id=104636

--- Cytat: Bruce Ironstaunch w Lutego 08, 2010, 00:23:07 ---ja nie wierze w żaden reset ani terytorialny konflikt przy obecnych kosztach sova i znerfionych highendach.

--- Koniec cytatu ---

Wczoraj słyszałem, że The Collective zresetował c0ven... ktoś potwierdzi?

Yogos:
Posty o c0ven i -A- przeniesione do nowego wątku

http://www.eve-centrala.com.pl/forum/index.php?topic=7801.0

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej