Eve Online > NoobGarten
Hi-sec vs. Null-sec
Morbius:
hi
Duża kasa, mało ryzyka
Można zarabiać na misjach, eksploracji, handlu itd - na pvp można latać do pobliskich low a sec stat odrabiać na misjach.
Jest nudne może, ale nie aż tak jeśli się ma choć trochę fantazji. Hi jest lepsze dla casual-solo playerów, nikt cie nie goni i nikt nie wymaga.
null.
Zalety opisali wyżej
Czego nie napisali, to to że często gęsto nie jest aż tak super i stoi się godzinami na kampach i dłubie w nosie oglądając hula statku z każdej strony (igb 4tw) po to żeby po kilku godzinach obejrzeć pokaz slajdów albo black screen a potem przeczytać lossmaila ;).
Val Heru:
Przesada Morbius, zalezy co kto sobie wybral :)
Khobba:
Dodałbym do wszystkiego, co zostało wcześniej napisane, że nigdzie nie zdobędziesz takiej więzi z wsółkorpo/aliansowiczami, jak w stresowych sytuacjach, gdy pompuje Ci się adrenalinka lub gdy wracasz do domu z factionowym lootem, czy też gdy wspólnie klniecie po szczególnie dołującej porażce. Tego w hi nie ma i nie będzie, a bez emocji ta gra jest nudna jak ch...
Shaila Er:
--- Cytat: SokoleOko w Stycznia 18, 2010, 13:07:05 ---Co gorsza, młodej postaci ciężko będzie w null zarobić tyle, ile zarobi w Empire.
--- Koniec cytatu ---
not signed
Im krócej posiedzisz w empire tym będziesz zdrowszy. Przyjmując, że będziesz spędzać w eve tyle i zadeklarowałeś to po miesiącu klepania misji odechce Ci się logować o ile nie prędzej.
sznupo:
i ja nawet coś napisze :)
Jak zaczynałem, miałem wizję żeby być inżynierem i budować statki dla innych do pvp, a to dlatego, że jestem typem pacyfisty i uważałem walkę przeciwko innym graczom za "brudne", "niemoralne" itp. ;). Po przeprowadzce do null, kiedy pierwszy raz poleciałem z gangiem rozbić inny gang, ręce mi się trzęsły jak nastolatkowi przed pierwszym pocałunkiem heh :-), no i ta adrenalina, pewnie teraz wielu pvp-rów też to wspomina :P, żadne inne mmorp nie da Ci tego, co pure pvp w eve, uwierz mi. I tym sposobem momentalnie zrezygnowałem z bycia inżynierem, producentem itd. Poucz się w UA i jak tylko będzie okazja ewakuuj się z nudnego hi żeby poznać prawdziwy fun z gry - do 0.0. To moja subiektywna ocena, aha, w null zarobisz dużo więcej niż w hi, trzeba tylko chcieć, bo możliwości jest wiele.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej