Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Providence vs AAA
Yogos:
Provi też miało focus przynajmniej na początku, przesortowali overview od A-Z i na początku nawet mieli focus na km jest po 40-50 ludzi.
Nie było mnie a nie chce wyjść na mądrale ale postawie quafe na to, że provi dopiero się uczy tricków na strzelanie gunami w lagu. Pewnie część ludzi miała autopowtarzanie na gunach a to najprostszy sposób żeby je sobie zablokować przy strzelaniu. -A- i UK mają obcykane kiedy ręcznie wyłączyć puszki żeby się nie zablokowały.
MightyBaz:
czyli płynie nauka dla CVA - sojusz nie jest jeszcze przygotowany do walki z takim przeciwnikiem. Za mało jest dobrze wytrenowanych ludzi w prowadzeniu takiej kampanii, czy udziale w wiekich flotach. Widac było sporo zamiesznia z ludzmi citadeli czy holdersami. Mam nadzieję, że nauka nie pójdzie w las, bo szkoda marnować takiego potencjału. W sumie dobrze jest stało, że Proviblob pokazał pazury. Pomoże to w utrzymaniu w ryzach niektórych chętnych do zbyt frywolnego piracenia i bezkarnego najeżdżania Provi.
Reasumując taki coven, uk, czy coś na tym poziomie to jest realny do pokonania przeciwnik, ale nie silny i doswiadczony sojusz pvp, jakim jest na pewno AAA, który w porównaniu z TRI, nie jest papierowym tygrysem. :2funny: Ale, nic nie wiadomo - pierwszy krok został zrobiony - wyłom w podejściu do gry, zamiast total carebearing, eskalacja działan pvp.
Straszny:
trochę racji masz ale myśle że nie do końca
1. AAA bardzo ale to bardzo CHCE mieć CVA za sąsiada - no popatrz - ściągacie pirackie roamy, które inaczej leciałyby do AAA lub AAA-citizens, na swoim terenie utrzymujecie gigantyczną ilość darmozjadów, którzy są również świetnym celem dla znudzonych akurat chłopaków z AAA + StainWagon. De facto zabezpieczacie flanke AAA a Wasza polityka wewnętrzna "stagnacji" pasuje sąsiadom.
2. Problem jest w waszych flotach, ale nie w Was, zagadalem do paru osób i wszyscy potwierdzali że o ile CVA wykonuje mniej więcej wszystko jak trzeba w fleet-battlach (choć większosc nie znała nawet głupiego tricku z auto-przeładowaniem gunów) to holdersi przylatują w BSach z gunami T1 regularnie (czyli na snipespocie dla BSa robią za obserwatorów i mięso armatnie, bez dpsa!) i w bitwach mają w pupie callowane primary, coś namierzą i sobie strzelają. Ty też byłeś zaskoczony najprostszymi motywami - jak emergency warp-out i już pisałeś że CCP preferuje w nich Wasze hosty... lekko żenua to było bo emergency warp-out działa ponad 2 lata.
Pamiętasz jak na początku kampanii napisałeś że CVA ma olbrzymie doświadczenie w dowodzeniu flotami BSów? Napisałem że macie doświadczenie w zbieraniu kupy BSów a nie walce flot, no i dokładnie tak wyszło. Mały Coven może byście pobili wielokrotną przewagą... ale Coven z SE już by Wam jednak spuścił kolejny łomot i zmusił do oddawania następnych stacji.
3. Capitale.Nie używacie capitali, albo sojusz jednak jest za biedny, albo żyjecie w kompletnie błędnym mniemaniu że jakąkolwiek kampanię wygracie bez sfieldowania 100 capitali + pare tytków. Zawsze czy finałowa bitwa o ihuba, czy po drodze dochodzi do przesilenia i takiego starcia - nie sfieldujecie naprawde dużo capitali, zapomnijcie o podbojach.
4.... zróbcie coś z tym NRDS :) - przecież to można obejść zostawiając sobie RPGowską otoczkę (NRDS dla ammarskiej milicji itd) , inaczej nigdy nie zmieni się Wasza sytuacja.
Goomich:
NIE RÓBCIE NIC Z NRDS.
Straszny:
--- Cytat: Mona X w Stycznia 28, 2010, 09:34:16 ---NIE RÓBCIE NIC Z NRDS.
--- Koniec cytatu ---
pisałem to paru osobom na privie, bez tego nie zmieni się mentalność pilotów i w CVA nigdy nie będzie dostatecznie dużo dedicated pvperów, którzy chętnie nieśliby "Ammar Victor" przez 0.0, ale nie broniąc każdego niekumatego przypadkowego kerbira na paskach.
Przecież mogliby znaleść sobie jakiś środek między NBSI i NRDS.
ale to takie moje wymysły ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej