Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Providence vs AAA

<< < (33/84) > >>

MightyBaz:
CVA+holdersi naleza do bardziej zamoznych alliansow ingame, wiec straty nie sa tak bolesne. Jest tez masa programow wspomagajacych mniej zasobnych pilotow (stuff replacement). Dlatego nie widzimy tutaj powaznego zagrozenia.
Wydaje mi sie, ze zapominacie o jednej szczegolnej umiejetnosci Provibloba - zamilowania do wojny pozycyjnej, głownie z racji historycznego umiejscowania regionu w swiecie EvE. Watpie by AAA chcialo angazowac sie w tak lokalne zabawy na kilka tygodni, wiazac znaczace sily poza dominacją GS. Raczej zrzuci to na swoich mniej znaczacych PETow, traktujac walki o HED jako bonus, albo zabawe niźli powazny konflikt. Szczególnie, że pisaliśmy otwarcie jakie systemy nas interesują, aktore wczesniej nie byly przez nikogo claimowane.

Akurat wczoraj na opie nie moglem byc, ale gadalem z ppl. Sa sfrustrowani, ale z innego powodu - nie było bitwy. Poprzednio ktos napisal dlaczego nie wskoczylismy flotami do systemu ani nie uruchomilismy naszych titans-bridgów, ktore juz czekały na sygnał FC.

Zgadzam sie z Diablo, Proviblob nie jest pure pvp alliance, i chyba dlatego wyniki bitew sa tak PRwo bolesne  dla AAA i friends. Z tym co wiem, a co moge napisać - przygotowywalismy sie do tej kampanii od kilku tygodni. Nikt nie zakładał, że bedzie tylko trwała tydzień czy dwa  :diabeł:

Ektobus Rired:

--- Cytat: Sammani w Stycznia 14, 2010, 01:28:04 ---W systemie bylo 650 graczy, ale niezle ponad 100 to byli wasi. Spora czesc naszych siedziala w dreadach. Lataliscie juz flotami zdolnymi przebic nas liczebnie, gdzie to sie podzialo? Poczekajmy tydzien poczekajmy.

--- Koniec cytatu ---

Zastanawia mnie dlaczego nadal wszyscy czepiają się tej partycypacji. Sammani z twoich wyliczeń wynik, że w SV5 was było 550 a CVA&friends 100 do tego w F9E CVA zgromadziło 500++ pilotów, co po dodaniu daje 600 CVA&friends - 550 AAA+COVEN, więc skąd pytanie "gdzie to się podziało".
Kiedy całkiem niedawno ATLAS nie wskoczył na NC, była ro taktyczna decyzja związana ze zbyt dużym prawdopodobieństwem niezaładowania grida przez wskakującą flote, nawet wszyscy wypominali PL&GS po wielkiej wtopie, że mogli uczyć się na doświadczeniach innych i też nie wskakiwać. Teraz kiedy CVA nie wskoczyło do SV5, to przez niską partycypację, kiepską flote, kiepskich FC i ogólnie kerbirską naturę. (no może dosłownie nikt tego nie napisał ale taki to miało wydźwięk).

Macie racje że piloci latający we flotach CVA po kilku stratach będą się wycofywać, ale będą to piloci z tych wszystkich malutkich korpików i allly które farmią anomalki korzystając NRDS, którzy i tak nie stanowią znaczącej siły bojowej, a nie holdersi Provi. Może i provi było (bo przy upgradach już chyba nie jest) najbiedniejszym terenem 0.0, ale czy sądzicie że przez te wszystkie lata nieprowadzenia dużych walk, nie udało im się zgromadzić wystarczających środków do prowadzenia długiej i krwawej kampanii?

Straszny:
aha, dokładnie tak
 :)

decyzja o niewskakiwaniu jak najbardziej słuszna, nikt o to nie ma pretensji. Wiesz - walki z CVA to swoista egzotyka i ludzie tutaj troszke sobie luźniej piszą (wczoraj na KB chyba AAA widziałem próbe uzycia bomberów przez CVA, super wyszło, nie? http://www.a-kills.com/?a=kill_related&kll_id=347984 ;) )

Jedyną rzecz jaką mogło zrobić CVA to być wcześniej, jeśli ma takie liczby jakie deklarujecie, mechanika jest schrzaniona i to jedyny sposób :( .. ogólnie to whine na nowy sov odstręcza mnie od powrotu w tej chwili, chyba poczekam do jakiegos patcha i przestawienia zasad tych durnych timerów albo odblokowania gridu....

MightyBaz:

--- Cytat: Scaryman w Stycznia 14, 2010, 10:48:30 ---wczoraj na KB chyba AAA widziałem próbe uzycia bomberów przez CVA, super wyszło, nie?  ;) )

--- Koniec cytatu ---

podaj link, nic nie wiem, chetnie zobacze co i jak - wczesniej bylem w takim mieszanym gangu, stracilem erisa a pare godz pozniej drake [moj blad bo wskoczylem do sam sys, liczac ze dogodnie gang]

Straszny:
dodany

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej