Eve Online > NoobGarten

Aktywacja konta - wałkuję ten temat po raz setny

<< < (7/13) > >>

Luisa:

--- Cytat: somber w Stycznia 15, 2010, 08:37:19 ---Hmmm dobrze wiedzieć że się nie skilują, ale kiedyś taki myk działał że się ustawiało skilla na 30 dni przed końcem subskrypcji i reaktywowało się konto po tych 30 dniach i skill był wytrenowany... chyba że mnie pamięć zawodzi.

--- Koniec cytatu ---
Był, ale już nie działa.

szumar:
Dzień dobry. Mam pewien problem. Grałem przez ostatnie kilka dni na 14 dniowym trialu. Zostało mi kilka dni do końca i postanowiłem aktywować swoje konto GTC które kupiłem u pewnego sprzedawcy na Allegro (97zł za 60 dni). Sprzedawca pewny (1 negatyw na ponad 3000 pozytywów). Po wpisaniu kodu został on przyjęty lecz gdy chciałem go potwierdzić (confirm) dostałem informacje że kod jest używany lub źle wpisany. Postanowiłem sprawę wyjaśnić u sprzedawcy. Nie chcąc czekać postanowiłem mimo wszystko opłacić te 19,95 euro poprzez strone eve-online. Wszystko przebiegło ok. Konto trialowe przeszło w konto pełne. Czas gry wydłużył się o 30 dni. W tym momencie chciałem zmienić forme płatności następnego czasu gry (change your payment method) i spróbować jeszcze raz wpisać GTC które kupiłem na allegro (pomyślałem "może zadziała z pełnym kontem i doda mi 60 dni do tych 30"). Niestety GTC nie zadziałał co gorsza konto przeszło w stan SUSPENDED mimo że płatność została dokonana i jest widoczna w historii. Napisałem petycje w tej sprawie ale nie wiem ile będe czekał. Szukałem jakiejś informacji o tym na forach (polskich i angielskich) ale nic podobnego nie znalazłem. Bardzo prosze o pomoc, informacje. Może komuś z was coś takiego się już zdarzyło. Nerw mnie straszny nosi bo w najgorszym przypadku mam 180 pln w plecy  :(

NeX:
Odrzucając czarny scenariusz z kodem z generatora i banem, to najprawdopodobniej spotkały Cię problemy z systemem obsługi płatności na stronie EVE Online.

Sprawdź czy przez pomyłkę nie masz zawieszonego tymczasowo konta (istnieje taka opcja). Wyjaśnij sprawę kodu poprzez petycję do CCP. Cierpliwie wszystko załatw bez zbędnych nerwów, a nic nie stracisz.

szumar:
Dzięki za odpowiedź i pocieszenie :) Co do kodu to jest on z karty "zdrapki". Dostałem nawet skan od sprzedawcy. Gorzej że nie on ją drapał tylko dostał skan od swojego kontrachenta (dokładnie Atari retailers czy coś takiego). Jak sprawdzić czy konto jest tymczasowo zablokowane? W dziale "Subscription Details" mam "Subscription Status:  Suspended". Może czekają aż kasa wpłynie?

SokoleOko:

--- Cytat: szumar w Lutego 04, 2010, 14:24:28 ---W dziale "Subscription Details" mam "Subscription Status:  Suspended". Może czekają aż kasa wpłynie?

--- Koniec cytatu ---

Jeśli płacisz kodem (lub kartą - bo tak i tak robiłem), to na nic nie muszą czekać, to działa od pierwszego kopnięcia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej