Eve Online > NoobGarten
Jak możliwie najlepiej zarabiac na misjach ?
SokoleOko:
Nie musisz wieźć towaru do Jita, wystarczy lokalny hub handlowy - Amarr, Dodixie, Rens.
Jeśli lecisz indykiem, warto mieć jak największy (więcej slotów, więcej EHP), ze dwa WCS-y i maksymalny tank (shield extendery i 1-2 Invule). Nie leć na autopilocie. Jeśli masz jeden bardzo drogi item (taki powyżej 50 mil) - przewieź szybką frytką.
Frachtowiec raczej nie zostanie zaatakowany, jeśli nie będzie wiózł towaru za dużą bańkę - spokojnie możesz go puścić AFK.
No i Orka jest nawet lepsza od frachtowca - nie da się wyskanować co ma w hangarze i ship-bayu, a dodatkowo możesz mieć na niej całkiem mocny tank (połączenie shield tanku i hull tanku -> reinforced bulkhead + DC).
--- Cytat: Doom w Czerwca 07, 2010, 09:37:44 ---indyka skasuje brutiks / drake na full dps 2 lub 3 tygodniowego chara
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak Brudas, ale do Dreja wystarczą 4 (cztery) dni skillowania postaci od zera :2funny:
Xarthias:
Jak masz dużo różnego śmiecia, to też może się zdarzyć, że się ktoś połaszczy. Ostatnio wiozłem stuff może za 15-20 baniek, za to było tego od groma pozycji (po 1-2szt jakiś modułków na przetop, salvagu itp - porządki w assetsach robiłem :P) i mnie gościu bruciem na bramce zaczepił.
Na szczęście mój mamucik miał dużo shield extenderów i jak byłem na połowie hulla gościu został odparowany.
::)
Nie polecam także wożenia containerów, obojętnie jak ponazywanych (a szczególnie faction, t2 i t3 :P ), bo też potrafią ściągnąć uwagę co mniej rozgarniętych gankerów :P
Zasada jest taka - wszystko co jest warte mniej niż 2-3kk za moduł - mielesz, bo szkoda zachodu, a minsy prościej sprzedać. Droższe itemki najlepiej wozić frytą/cruzem. A do samego Jita to się lata tylko w wypadku naprawdę cennych rzeczy, bo dla kilkuset tysięcy zysku szkoda tracić czas na dłuższe podróże (chyba, że ma się Jita pod nosem).
No, chyba, że ktoś bierze udział w konkursie na zarobienie jak największej ilości isk/h i przeliczy, że opłaca mu się tracić czas na podróże i zabawę z sell orderami.
sc0rp:
jest jeszcze jedna opcja zbierasz zlom zbierasz az uzbierasz conajmniej 120k m3, nastepnie szacujesz i wystawiasz kontrakt kurierski z ubezpieczeniem i rozsadna oplata i masz w nosie kto i jak to dostarczy a jak nie dostarczy to od reki ci sie "sprzeda" ;)
SokoleOko:
Generalnie itemy named lepiej sprzedawać na sell orderach, a te wymagają pilnowania. W Jita takie pilnowanie oznacza siedzenie na tyłku i aktualizowanie cen co 5 minut, w mniejszych hubach możesz wyjąć nawet większą kasę dużo mniejszym wysiłkiem.
JJackal:
Ok siedzę sobie w Isinoka (tak to się chyba pisze)
9 jumpów od Jita
Olać Jita- sprzedawać na miejscu
i zaopatrywać się na miejscu .
Latać raz na tydzień , miesiąc
Lub jak się uzbiera 2000 m3 ,5000 m3 , 10000 m3
Powiedzmy ,że mam Orkę i latam nią przy okazji robię zaopatrzenie sobie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej