Eve Online > Patche i dodatki
Whine na temat: Balans EVE by CCP :)
Doom:
--- Cytuj ---przeciez mogli dodać moduły czy rigi od resistu dla capa, albo zmniejszyć ciężar bateri 800 - głupota - tyle lat minęło i ciągle takie "akumulatory" wozimy ;-)
--- Koniec cytatu ---
Widziałeś navy baterie? :P
F-YU:
nie widziałem.
to mówisz że są super lekkie baterie? - no to miło chociaż to
i uwazasz ze to by cos zmienilo? ludzie co lataja vagami by tak samo whinowali ze vagi dostaly nerfa bo teraz mozna je zlapac i zatrzymac...
tak samo bylo przeciez matkami, kiedys nie mozna bylo ich zatrzymac, ccp wprowadzilo specjalny ship i modul do zatrzymywania supercapsow (HIC) no i juz whine ze matki sa bezuzyteczne
podobno wraz z prowadzeniem hica gracze opracowali do tej pory metody na zwalczanie matek bez hica i im to dobrze szło polegające na bumpowaniu.
matki by sobie mogły zostać jak były, przecież można im było zrobić duże zapotrzebowanie zwykłego capa na warpa. Przylatujesz na grid, ale musisz chwilę zostać
bo cap się musi doładować do poziomu warpa/bądź skoku przez cyno (podobny efekt jak przy skakaniu przez cyno musisz mieć więcej niż ileś % capa, a sam warp zrzera masę), a jak goście mają neutralizery to może być zonk...
Było by ciekawie a statek nie stracił by swojego oryginalnego w pewien sposób charakteru.
a co do vagi. to wydaje mi się że w takich realniach jak napisałem bardzo liczył by się skill pilota, nadal było by szybko zwrotnie i to co nadawało vagasowi sens by pozostało.
chciałem pokazać w tych postach że można było podejść inaczej do problemu zbalansowania tej gry.
Goomich:
--- Cytat: solo w Listopad 25, 2009, 12:59:15 ---i uwazasz ze to by cos zmienilo? ludzie co lataja vagami by tak samo whinowali ze vagi dostaly nerfa bo teraz mozna je zlapac i zatrzymac...
--- Koniec cytatu ---
Na tym w sumie polegają wszystkie ostatnie nerfy. Nie dało się złapać stabujących tempestów, to znerfili warp staby. Gracze zaczęli używac nanoBSów, to znerfili nano, overdrivy i nosy przy okazji. Gracze przesiedli się na nanhace, to te też dostały nerfa. Teraz takim nieuchwytnym fotmem są Stealth bombery, więc teraz je nerfbat uderzy w cloaki.
--- Cytat: solo w Listopad 25, 2009, 12:59:15 ---podobno wraz z prowadzeniem hica gracze opracowali do tej pory metody na zwalczanie matek bez hica i im to dobrze szło polegające na bumpowaniu.
--- Koniec cytatu ---
Znaczy jedna matka, pilotowana przez nuba, to dobrze szło?
--- Cytat: solo w Listopad 25, 2009, 12:59:15 ---matki by sobie mogły zostać jak były, przecież można im było zrobić duże zapotrzebowanie zwykłego capa na warpa.
--- Koniec cytatu ---
Po co im warp, ja sobie mogą wyskoczyć?
--- Cytat: solo w Listopad 25, 2009, 12:59:15 ---a co do vagi. to wydaje mi się że w takich realniach jak napisałem bardzo liczył by się skill pilota, nadal było by szybko zwrotnie i to co nadawało vagasowi sens by pozostało.
--- Koniec cytatu ---
To nadal najszybszy HAC. Nie jest tak szybki jak dawniej, ale skoro inne też nie, więc co właściwie stracił?
Doom:
Jest wolniejszy od cepów :2funny:
Val Heru:
--- Cytat: Doom w Listopad 25, 2009, 14:48:48 ---Jest wolniejszy od cepów :2funny:
--- Koniec cytatu ---
wczesniej nie byl
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej