Eve Online > Patche i dodatki
Whine na temat: Balans EVE by CCP :)
eX:
Też mam takie wrażenia, że obecnie raczej idzie się drogą zasięgu niżeli close i dps'u. Przynajmniej tam gdzie latam/łem FC zawsze woleli iść w tą stronę. Tak samo inne napotykane gangi. Role close range nanohaców przejęły fryty t2 z domieszką bomberów. I nawet mi już od takiego stylu gry eve zbrzydła trochę, ale może akurat miałem okazje latać w miejscach gdzie ludzie tak latali i nie wszędzie panuje taka tendencja.
Nie wiem, ale mnie nigdy to całe snipowanie nie ciągnęło, więc pewnie nie jestem w tej kwestii zbyt obiektywny.
Swoją drogą, nie wiecie czy w FW też już ludzie idą w stronę long range, czy może nadal jest to taki fajny zlepek najróżniejszych ludzi i statków? ;)
btw. @Dev, sac to przecież był jeden z popularniejszych nanosów :p pamiętam takiego co blisko 10km/s zasuwał. ^^
a teraz jak możesz różnie sacri zrobić? na aktywny tank albo płytę ?
magni:
lata sie tak bo generalnie FC lubia trzymac sie utartych schematow i nie ryzykowac zeby bron boze ktos ich nie nazwal nubami... wiec jak kiedys pro gang bylo tylko nano to sie latalo tylko nano a teraz jest moda na long range to sie lata tylko long range i whinuje ze cie drejkami jada... :D
F-YU:
eve idzie od dawna w złym kierunku.
kiedy powstaje jakaś "przegięta" technologia powinna powstać inna technologia która dogania tą przegientą.
Zamiast nerfić vegi, mogli przecież zboostować systemy do przechwytywania
jakieś konkretne rigi do zasięgu scrambla bądź moduły na low, do zasięgu działania weba, albo ostro zboostować drony webujące - bo działają bardzo mizernie.
mogły by być też implanty do tego.
czy wszystko w tej grze co jest nietypowe i tworzy w pewien sposób niepowtarzalność rasy należy psuć w imię
jedynego i słusznego balansu..? gdyby znerfili zasięg zelotowi... to co z tego haca by zostało? tank jak cep, brak dronebeya...
czemu dominixowi zabrano jego 10 dronek i czemu carier może mieć ich tylko 15 w dodatku bez bonusów do dron konkretnych? - równia pochyła a nie rozwój technologicznym w tym uber evie...
dlaczego tankowanie czy shieldem czy armorem jest tak zajebiście nieefektywne na pvp i jedyna słuszna droga to bufor? czemu nosferatu nie działa a udaje że działa...
przeciez mogli dodać moduły czy rigi od resistu dla capa, albo zmniejszyć ciężar bateri 800 - głupota - tyle lat minęło i ciągle takie "akumulatory" wozimy ;-).
To nawet w realnym świecie postęp w tej dziedzinie jest 10x szybszy.
i na tle tych wszystkich jakże UBER zmian na lepsze... mamy DDka - w ilościach dzisiaj hurtowych.
magni:
--- Cytat: solo w Listopad 25, 2009, 11:41:44 ---
Zamiast nerfić vegi, mogli przecież zboostować systemy do przechwytywania
--- Koniec cytatu ---
i uwazasz ze to by cos zmienilo? ludzie co lataja vagami by tak samo whinowali ze vagi dostaly nerfa bo teraz mozna je zlapac i zatrzymac...
tak samo bylo przeciez matkami, kiedys nie mozna bylo ich zatrzymac, ccp wprowadzilo specjalny ship i modul do zatrzymywania supercapsow (HIC) no i juz whine ze matki sa bezuzyteczne
Yogos:
E no, HIC był odpowiedzią na low secowe bezkarne kampy w MSach i to akurat było dobre.
Whine na matki był z innego powodu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej