Eve Online > Patche i dodatki

Balans projectile?

<< < (3/15) > >>

eX:
tzn 2km to jest long? :o (bonus do optimala - 0%)
bo w mojej definicji 'long' to to sie nie miesci

ale nie ma co dalej nad tym gdybać, bo najwidoczniej inaczej definiujemy pewne rzeczy

a co do kwestii 'nie zmniejszania dpsu', jesli potraktujemy barrage jako "long", czyli powiedzmy dostrzelenie na 20km, choć dla mnie to nie jest long :) to chętnie zobacze ten brak zmniejszania się dps'u :)

Porzeczka:
barrage jest long dla ac, ze ac strzela glownie w fallofie to daje bonus do fallofa :)

czy zmieniac?? wg mnie nie.
pulsy maja swoje scorche ktore sa uber super duper :)

na ac srednio sie strzela na 20km (chyba ze ma sie vage i ew locusy naniej) wiec ja tam nie uwazam ze jest jakos be z tymi barragami...
i tak standartowo strzela sie z nich na ok 14-15km czy tak ledwo ledwo poza webem.
Jezeli juz to tracking bardziej boli bo jest bardzo wysoki w porowaniu do innych dzialek...

Ezrael:
Moim skromnym zdaniem problem z projectilami to jest taki ze mody i bonusy z amo sa glownie do optimala a jak wszyscy wiedza matarzy jada na fallofie i to troche zrypane.
Arty matarska ma 30% mniej trackingu jesli je porownasz do najlepszych long range gunow czyli beamow .... pozatym latwo to obczaic ogladajac fleet battle z udzialem BSow , matarskich jest jak na lekarstwo ...

Ez.

Porzeczka:
Laz0r rulezzz :D a na powaznie to mozliwe ze poprawia arty, ale chyba bardziej sie skupia na large ac. Tak jak podawali na grafie largowe guny (glownie) jezeli chodzi o ammo zwiekszajace zasieg jest do d.py. T2 jeszcze ciagnie,ale zwykle frakcyjne do niczego sie nie nadaje poza emp. Na artach jeszcze jakos mozna pobawic sie normalnym t1/frakcyjnym ammo ale i  tak dla lepszego zasiegu lepiej walnac quake, zwlaszcza ze zmiana typu ammo trwa w nieskonczonosc. Tutaj pojawia sie kolejna rzecz dlaczego lasery bija na glowe wszystko inne na long - czas przeladowania jest praktycznie zerowy, bardzo wysoki, jezeli nie najwyzszy dps i bardzo duza elastycznosc ammo/zasieg.

To co mozna zrobic to dac projectilom taki bonusy na long zeby oplacalo sie je zakladac przy artach i oczywiscie large gunach :)

gosti:
W pulse laserach uzywa sie TYLKO multifrequency na close i scorchow na long. Nic innego.
W blasterach uzywa sie AM na close i czasem null na long. Tez nic innego.
W Autocannonach uzywasz EMP na close i barrage na long. I tutaj matarzy akurat jeczec nie powinni, bo dochodzi jeszcze plasma, ze wzgledu na Thermal dmg oraz t2 Hail, jedyne sensowne close-ammo t2 (Confl-costam do laserow i void do blasterow przegrywa z t1 frakcyjnym ammo).

Innych t1 ammo sie praktycznie nie uzywa do close-range gunow.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej