Eve Online > Total Noob Questions
Start - kilka pytan
Doom:
Cpu:
- skill Electronics, skile zmniejszające pobór cpu przez moduły (z dużym naciskiem na weapon upgrades)
- co - procesor (moduł na low slot)
- hardwire (implant)
PG
- Skil enginering, skile zmnieszające pobór pg przez moduły (znowy ten od uzbrojenia uwolni sporo tej wartości)
- reactor control unit, power diagnostic unit (moduły na low slot)
- hardwire (implant)
- ancyliary curent router (rig)
turety oznaczaą ile możesz zainstalować modułów wymagających turet slota - projectile, hybrid, laser, wiertła górnicze, rozmiar działek zależy raczej od statku (dużych dział nie założysz na mały przez to ile zasobów energetycznych to zjada), to jakie działka na statek założysz nigdzie nie jest definiowane, ewntualnie statek ma bonusy do konkretnego ich typu wtedy warto je właśnie załozyć
launchery jak wyżej ale dotyczą chyba wszelkiej maści pocisków
Dendroaspis:
Jako, że jestem w trakcie wykonywania misji z tutriala mam 2 szybkie pytanka:
- Czy jest jakaś konkretna grupa skilli na które powinienem się ukierunkować? Początkowo zapewne pakować wszystkie dostępne, a później?
- Czy opłaca się zmniejszyć jakiś atrybut w celu zwiększenia np. intelligencji, pamięci?
P3jl0:
Podpisuje się pod pytaniem silvero3.
Khobba:
--- Cytat: P3jl0 w Sierpnia 05, 2010, 23:07:24 ---Podpisuje się pod pytaniem silvero3.
--- Koniec cytatu ---
ok, chociaż wszystkie te informacje były już wielokrotnie podawane na tym forum.
--- Cytat: silvero3 w Czerwca 04, 2010, 23:43:29 ---Jako, że jestem w trakcie wykonywania misji z tutriala mam 2 szybkie pytanka:
- Czy jest jakaś konkretna grupa skilli na które powinienem się ukierunkować? Początkowo zapewne pakować wszystkie dostępne, a później?
--- Koniec cytatu ---
Na początku learny na przemian z podstawowymi skillami do planowanego zawodu. Na pewno nie wszystko naraz. Zastanów się co chcesz robić i popatrz na certyfikaty (chociaż niektóre są dość bzdurne, ale zanim do nich dojdziesz, to dokształcisz się w mechanice gry na tyle, żeby samemu to zrozumieć).
--- Cytuj ---- Czy opłaca się zmniejszyć jakiś atrybut w celu zwiększenia np. intelligencji, pamięci?
--- Koniec cytatu ---
charyzma jeśli nie chcesz być dedykowanym handlarzem lub boosterem atrybutów we flotach :P
więcej info -> Unseen Academy
PS. nie przerażaj się, że niektóre skille będą Ci zajmować pod dzień-dwa. Na dalszych etapach gry skille po kilka tygodni to praktycznie norma :)
Kara Mon:
--- Cytat: silvero3 w Czerwca 04, 2010, 23:43:29 ---Jako, że jestem w trakcie wykonywania misji z tutriala mam 2 szybkie pytanka:
- Czy opłaca się zmniejszyć jakiś atrybut w celu zwiększenia np. intelligencji, pamięci?
--- Koniec cytatu ---
Pytanie 1.
Tak , wszystko z grupy learning, poza tym trenuj tylko to co ci bedzie potrzebne . Musisz zdecydowac co chcesz w tej grze robic i pod tym katem trenowac , nie jest chyba wykonalne trenowanie wszystkiego zeby to mialo rece i nogi.
Pytanie 2.
Tak oplaca sie ale lepiej zaczekaj z tym jakis czas az bedizesz wiedzial co bedziesz chcial robic i mial jakies pojecie co bedziesz chcial trenowac , remap latwo zmarnowac a pozniej troche boli czekanie na nastepny (na starcie masz 2 dostepne, poznije nie wczesniej jak rok czasu od ostatnieog uzytego remapu)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej