Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
2009-05-11 Delve War Update
KennethWolf:
Może jakieś podsumowanie? Z mojego punktu widzenia:
Front Delve: W rękach Superfriendsów tylko 1-smeb, spadł sov jakiś Drunk and Stoned w pokecie obok 1-smeb, tylko czy to działanie NC czy SF a może sami zdjęli posy w obawie o nie? :)
SFy spokojnie mogą latać po przestrzeni NPC w okolicy KFIE/PR- w Delve i lata sporo gangów po całym Delve(a przynajmniej latało do niedawna), M0O przeszło w ręce MM po sporym pykaniu to w jedna to w drugą stronę.
Front Period Basis: EXE odzyskało sov w 3 systemach w tym jednym MMowym, ciekawe czy to konkretna zaplanowana akcja i zapowiedź czegoś więcej? BUFU zeszło z mapy tak samo jak Frontale systmy zajęte głównie przez KIA i ZAF jeden przez GS, wydaje się że front w PB padł choć ciekawi mnie ten sov w tych 3 systemach.
Front Querious: BUFU zyskało sova w 8QT, RKZ w P4-, TV8, ZAU, NU4, Frontal Impact w ES-, EXE w A0- i Z-X, CIC straciło 4-G, a S-W K-Z za to NC (RZR) zabrało S-W 1M4, GS zyskal W-I oraz C-7. Walki przeniosły się już z 49- w inne rejony NC nie udało się odbić go ale też i SF nie udało się zdobycie H74. Ogólnie POS war w najlepsze, choć Mittani pisał że GS zdobył większość księżyców r64 i RKZ zostały tylko 4... nie latałem przez ostatnich parę dni ale wcześniej nie było aż takich problemów z przelotami, w pierwszej fazie inwazji było znacznie wiecej kamp i ciężko było się poruszać by nie wpaść na bańki NC, tak czy siak jest sporo fajnego pew-pew.
Nashir:
--- Cytat: KennethWolf w Maj 12, 2009, 20:17:50 ---Może jakieś podsumowanie? Z mojego punktu widzenia:
Front Delve: W rękach Superfriendsów tylko 1-smeb, spadł sov jakiś Drunk and Stoned w pokecie obok 1-smeb, tylko czy to działanie NC czy SF a może sami zdjęli posy w obawie o nie? :)
--- Koniec cytatu ---
O dziwne to byl jakis farmerski korp ktory postawil sobie cynojammer. Smieszny fakt ladowali amunicje dreadem (hehe). Duza szpilka z 12 cruise batteries. Ogolnie bylo duzo smiechu jak polecielismy zabijac jammer i ta szpilke.
--- Cytuj ---Front Period Basis: EXE odzyskało sov w 3 systemach w tym jednym MMowym, ciekawe czy to konkretna zaplanowana akcja i zapowiedź czegoś więcej? BUFU zeszło z mapy tak samo jak Frontale systmy zajęte głównie przez KIA i ZAF jeden przez GS, wydaje się że front w PB padł choć ciekawi mnie ten sov w tych 3 systemach.
--- Koniec cytatu ---
Nie da sie zdobyc sov3 odrazu. Mysle, jak juz maja sov1. Czekamy az spadnie sov4 z stacji i executive outcomes znika z mapy
--- Cytuj ---Front Querious: BUFU zyskało sova w 8QT, RKZ w P4-, TV8, ZAU, NU4, Frontal Impact w ES-, EXE w A0- i Z-X, CIC straciło 4-G, a S-W K-Z za to NC (RZR) zabrało S-W 1M4, GS zyskal W-I oraz C-7. Walki przeniosły się już z 49- w inne rejony NC nie udało się odbić go ale też i SF nie udało się zdobycie H74. Ogólnie POS war w najlepsze, choć Mittani pisał że GS zdobył większość księżyców r64 i RKZ zostały tylko 4... nie latałem przez ostatnich parę dni ale wcześniej nie było aż takich problemów z przelotami, w pierwszej fazie inwazji było znacznie wiecej kamp i ciężko było się poruszać by nie wpaść na bańki NC, tak czy siak jest sporo fajnego pew-pew.
--- Koniec cytatu ---
Dokladnie tak jak napisal Mittani. SF zaczelo spamowac systemy z highendami~~. POS war na wynudzenie przeciwnika niestety tak to widze.
myst1q:
jeszcze ja dokonam malego "update'u" (a raczej wypowiedzenia opini):
sprawa wyglada tak, ze banda blobbersow razem z great blob community traca statki mowiac, ze przeciwnicy maja wiecej losow (chcialbym przypomniec, ze cena jednego rifter z fitem to 1mil a haca z fitem+rigami to 150mil+ ) niz oni sami, co jest kompletnym bullshitem, niemowiac juz o tym, ze fejluja na kazdym kroku nie tylko w obronie ale i ataku.
ofensywa na samo 49- ( i to jeszcze nieskonczona ! ) trwajaca.. erm... dwa miechy? to nieco za dlugo. w takim tepie zejdzie sie rok nim goonsi straca sova w delve i pobliskich systemach.
bob mam zalamke albo iskowa albo moralna, gdyz floty wystawiane przez niego sa bardzo skromne w porownaniu do tych ktore wystawiaja jego przeciwnicy.
patrzac na teraz glowna sila w tej wojnie niejest bob... 'other more or less useless alliances' ktore molle tak chetnie pominal na liscie przydatnych aliansow GBC.
glowna sila przeciwko goonom -jakby niepatrzac- sa ci ktorzy maja w dupie delve. mowie tutaj o sys-k, a-team, atlas i mniejsze spolecznosci, ktore pominalem, gdyz ich wypisanie zajelo zbyt duzo miejsca.
niewiem co porabia bufu. podobno robia jakies roamy, lecz jak solo przelecialem ceptorem przez delve, querios i pb szlakami z mojej poprzedniej wyprawy w tamte rejony w 'ishkur of death', to napotkalem pelno ludzikow zabijajacych npce. czy tak wlasnie ma wygladac silna ofensywa bob?
--- Cytat: mol z szafy ---we will kill you
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: mol z szafy ---everyone else except us will kill you
--- Koniec cytatu ---
fix ya post bro.
a co do Noob Community, Probably Losers i Gadatliwego Swarmu...
niema co gadac, o tym jak Tri. zjechalo matki rzr, gdyz jak sami powiedzieliscie zrobilo to Tri.
a teraz ogolniej...
jakim cude ta banda dala rade wsadzic w RF polowe 49- podczas NASZEGO prime time? (mowie o tym co bylo kilka dni temu).
czyzby bandzie blobowcow blob sie konczyl?
KennethWolf:
--- Cytat: soulscream w Maj 12, 2009, 20:59:53 ---O dziwne to byl jakis farmerski korp ktory postawil sobie cynojammer. Smieszny fakt ladowali amunicje dreadem (hehe). Duza szpilka z 12 cruise batteries. Ogolnie bylo duzo smiechu jak polecielismy zabijac jammer i ta szpilke.
--- Koniec cytatu ---
czyli wyście ich odstrzelili? :)
--- Cytuj ---Nie da sie zdobyc sov3 odrazu. Mysle, jak juz maja sov1. Czekamy az spadnie sov4 z stacji i executive outcomes znika z mapy
--- Koniec cytatu ---
wiem, dlatego ciekawi mnie dla czego odbijali te 3 systemy? może EXE będzie jednak próbowało choć trochę powalczyć?
--- Cytuj ---Dokladnie tak jak napisal Mittani. SF zaczelo spamowac systemy z highendami~~. POS war na wynudzenie przeciwnika niestety tak to widze.
--- Koniec cytatu ---
kicha, POS war jest nudny, wolę was spotkać w bitwie już nawet w mega blobie (choć wolę potyczki gangowe) niż latać tu i tam strzelając do posów albo pilnując carierów naprawiających posy :|
--- Cytat: mystiq ---bob mam zalamke albo iskowa albo moralna, gdyz floty wystawiane przez niego sa bardzo skromne w porownaniu do tych ktore wystawiaja jego przeciwnicy.
--- Koniec cytatu ---
raczej dołek morale no i jeśli nie uda się odbicie jeszcze kilku księżyców highendowych to mogą zacząć wpadać w dołek finansowy chociaż sojusz taki jak dawny BOB raczej ma spore zasoby a i gracze z dużym stażem tez mogą siegnąć głębiej do kieszeni (pytanie jest jak głębokie one są)
--- Cytuj ---
niewiem co porabia bufu. podobno robia jakies roamy, lecz jak solo przelecialem ceptorem przez delve, querios i pb szlakami z mojej poprzedniej wyprawy w tamte rejony w 'ishkur of death', to napotkalem pelno ludzikow zabijajacych npce. czy tak wlasnie ma wygladac silna ofensywa bob?
--- Koniec cytatu ---
zobacz na nasz KB, chłopaki polują solo za dnia a popołudniem-wieczorem zwykle idzie jakiś większy roam po całym Delve/Querious
pozdrawiam
Piotrek
myst1q:
wiec w ilu systemach macie sov'a?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej