Eve Online > NoobGarten
Noob PVP Interceptor czy AF
Zsur1aM:
Taranis najlepszy cep do solo.. :P, raptor na blasterach tez nie jest taki zly, 150dps wyciaga, crusader bardzo dobry ale niestety bije em/therm i ciezko solo ubijac wieksze statki t1.. pimped crow daje rade ale raczej tylko na frig size shipy (no moze z cruiserami t1 wlacznie).. jedynie ares i maled(po nerfie web'ow :() imo takie jakies, fleet only.
Colonel:
Scary - swieta racja...nowi gracze chca statku malego i dobrego to jest to Taranis...w takim lataniu jakiego chcecie wazne jest przetrwanie. Szybkosc i zwrotnosc sa najwazniejsze. Przyjzyjcie sie tylko uber fitom na te cacka
Ezachiel:
--- Cytat: Colonel w Kwietnia 27, 2009, 14:15:27 ---Scary - swieta racja...nowi gracze chca statku malego i dobrego to jest to Taranis...w takim lataniu jakiego chcecie wazne jest przetrwanie. Szybkosc i zwrotnosc sa najwazniejsze. Przyjzyjcie sie tylko uber fitom na te cacka
--- Koniec cytatu ---
Ja bym do tego dołożył jeszcze AF-y :
Enyo ( gunboat do solo ), Ishkura ( prawdziwy kiler w gangu 2 ;) ), Harpie ( znośny dps, ale wiekszy nieco zasięg blasterków niż enyo), Wolfa i Jaguara.
Nie znam możliwości amarrskich AF-ów, ale są dość malo popularne tak mi się wydaje.
Mając naviagation i Gunnery zrobione po dodaniu mechanics na 5 mamy te cacuszka, a ich cena podobna do interceptorków.
Ellaine:
Do nauki cepowania i walki solo z większymi statkami to chyba lepszy Crow. Walczy na zasięgu disruptora więc ma duże szanse uciec jeśli pomyli się co do celu, nie ma problemów z trackingiem czy spadku damage na fallofie i jest super na średnie statki.
Ten boski taranis jak popełni błąd i trafi na weba, scrambla i inne kwiatki - umrze. Cepy na close wymagają trochę podejścia ninja a trochę berserkera.
Jeśli chodzi o cepy matarskie - claw jest super "na papierze" ale już przy fitowaniu jest problematyczny. Na close jest słabszy od Taranisa, na long jest słabszy od Crowa i wcale nie taki szybki bo traci low slota na moduł do zasięgu lockowania. Do tego jest ciężki i mało zwrotny. Troche się ganiałem Clawem z Taranisami i Crusaderami na close i zawsze mi umykały na resztce armora. Stiletto jest super i dobrze robi to co ma robić ale to cep flotowy tylko do łapania więc publiczność nie piszczy z entuzjazmu.
SokoleOko:
--- Cytat: Colonel w Kwietnia 27, 2009, 14:15:27 ---Scary - swieta racja...nowi gracze chca statku malego i dobrego to jest to Taranis...w takim lataniu jakiego chcecie wazne jest przetrwanie. Szybkosc i zwrotnosc sa najwazniejsze. Przyjzyjcie sie tylko uber fitom na te cacka
--- Koniec cytatu ---
Ja dokładnie jestem na tym etapie - przesiadki z frytki T1 na frytkę T2 i bardzo liczę na Taranisa do latania solo. Można wyciągnąć na nim obłędny DPS, który rekompensuje konieczność wejścia w zasięg weba i scrambla - co z tego, że przeciwnik nas spowolni, jeśli w tym czasie uda się mu wypruć flaki.
Cep jest na tyle tani, że można sobie pozwolić na ostrą grę typu "wóz albo przewóz".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej