Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Buddy Program i plexy
Doom:
Tak, jak masz już konto założone bezpośrednio na platformie CCP to ta oferta jest niedostępna. (podobnie jak dla kilku innych gier mmo są podobne oferty ale też tylko dla kon ałozonych za pośrednictwem steam)
"trochę" mnie byłem online wiec nie znam aktualnych warunków robienia tej czynności, ale kiedyś działało założenie konta przez steam i transfer postaci z jednego na drugie, było parę ale:
- oba konta musiał być standardowe (teraz omega jest tego odpowiednikiem)
- transfer kosztował plexa (wtedy 1 plex = miesiac aktywnego konta)
[NAUKE] Son of Rainbow:
--- Cytat: Ket0na1 w Lipca 17, 2020, 16:37:10 ---A ja zapytam o konto omega kupione na Steam.
Generalnie chcę zakupić takowe ale bazowe 89 zeta to trochę przesada. Znalazłem na Steam opcję za pięćdziesiąt parę zeta za m-c ale gdzieś pod spodem napisali, że treści dotyczące Eve dostepne na Steam, działają tylko na kontach założonych za pośrednictwem Steam. Czy oznacza to, że skoro założyłem konto przez stronę gry, pakiet omega ze Steam nie zadziała na moim koncie?
W ogóle jest jakiś legalny myk na obniżenie abonamentu w Eve?
Gra jest zajebista ale 90 dych miesięcznie to trochę hardkor.
--- Koniec cytatu ---
Hej,
tak jak mój przedmówca Mr. Evil Admin Doom pisał, mając konto na steam masz je na steam i możesz kupować tylko od Valve. Kiedyś fakt na dzisiejsze 500 plexów kosztowało przeniesienie postaci między kontami. Tak oficjalnie można było nawet sprzedawać postacie.
Jednak kilka lat temu donoszono mi o pewnej możliwości obejścia tematu. Jeśli jesteś całkowicie nowy i założysz sobie konto nie przez steam a normalnie a z postaci na koncie steamowym założysz ticket z prośba o przenosiny powinni to zrobić dla Ciebie jednorazowo za free. CCP zwykle bardzo było ugodowe w stosunku do graczy. Kwestia odpowiedniego opisania i argumentacji sprawy.
Normalnie teraz opłaciłem 2 konta in cash by credit card i wyszło mnie to około 14 dolców/konto więc też nie aż tak tanio. Ogólnie polecam mieć konto eve nie na steam. Mniej problemów.
Działaj i jeśli uda Ci się to poprzez ticketa to proszę napisz tutaj czy udało Ci się to załatwić za free.
Ket0na1:
A tam, nie będę grzebał i zostawię tak jak jest. Nie ma co się pchać w łapy Steam'a jeśli nie jest to konieczne. Im mniej pośredników tym lepiej.
Przemyślę jeszcze sprawę Omegi bo w jednorazowy zakup nie ma się co pchać. No na początku gry na miesiąc sens jest bo można skille podgonić ale potem to już chyba albo grać non stop na Omedze albo nie brać jej wcale. Raczej słabo nastukać towaru w grze i potem nie móc z niego korzystać.
Może jakaś promocja na plexy na święta się trafi. Trzy miesiące w cenie jednego czy coś w ten deseń... :P
Monter:
--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Lipca 17, 2020, 22:38:14 ---...Normalnie teraz opłaciłem 2 konta in cash by credit card i wyszło mnie to około 14 dolców/konto więc też nie aż tak tanio...
--- Koniec cytatu ---
dwa kąta opłaciłeś? z angielskiego, cash baby change money good price myster
to co ty kombinujesz Rain?
będziemy mieli akademie milicyjną 7 z mahoneyem i tackleberrym
Zgudi:
--- Cytat: Ket0na1 w Lipca 17, 2020, 16:37:10 ---Gra jest zajebista ale 90 dych miesięcznie to trochę hardkor.
--- Koniec cytatu ---
Jak to 90 dych miesięcznie? :)
Kupujesz "Zenith of Power Pack" za 40 dolców: https://secure.eveonline.com/packs/details/?pack=zenith-of-power-pack, co wychodzi ok. 52zł miesięcznie za omegę i do tego dostajesz jeszcze parę drobiazgów.
Do tego na początek zainteresowałbym się jeszcze czymś takim: https://secure.eveonline.com/alpha-injectors co by się nie męczyć za długo z czekaniem aż postać zacznie się do czegoś nadawać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej