Eve Online > NoobGarten
W co zainwestować miliard?
Tomash Kovahlsky:
Mozesz kupic akcje ktoregos z funduszy: Real-Time EVE Stock Exchange - oczywiscie jest ryzyko jak z normalnymi akcjami, ze kurs spadnie - ale to juz musialbys sie sam zorientowac w sytuacji. (Ja tam zarobilem dodatkowo jakies 45% tego co zainwestowalem - w jakies 3 tygodnie)
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Albi w Kwietnia 16, 2009, 13:40:48 ---Ally chat :)
--- Koniec cytatu ---
Do tego wystarcza wspólny kanał.
--- Cytat: Keeno Smythe w Kwietnia 16, 2009, 13:31:45 ---np. dostęp do hisecowego pos-a bez tracenia standów przez korporację, która tego posa stawiała :)
--- Koniec cytatu ---
Ale ja pytałem o misjonarzy. Misjonarzom POS w high secu raczej nie jest potrzebny. Producentom może tak...
Ellaine:
Prawdziwie twardzi misjonarze klepią misje w NPC 0.0 lub low, lvl 4 lub 5, robią to stadami a w razie potrzeby bronią swej farmy :)
Rabbitofdoom:
Co do scamow pewnie dlatego ze mechanika z nimi powiazana jest teraz common knowledge po drugie przy plexach posiadanie trade/scam alta nie jest wielkim problemem.
Poza handlem nie bardzo widze w co mozna zainwestowac bilion tak zeby sie nie narobic. W zasadzie wszystkie zajecia nie wymagajace solidnego zaplecza skillowego sa tak oblozone ze przynosza niewielkie zyski.
Jesli chodzi o inwentcje to o ile sie orietuje dla poczatkujacej postaci drony/ammunicja t2 jest calkiem niezla opcja. Generalnie ammo jest nienajgorsza inwestycja jesli ktos sie bawi w produkcje masowa. Nawet zadupia potrafia pochlonac kilkaset tysiecy sztuk ammo miesiecznie.
Ellaine:
O ile się orientuję, większość dron i amunicji T2 jest tak dorżnięta przez konkurencję że oscyluje na granicy opłacalności.
Inwencja ma dodatkowo tę wadę że niszowe rynki, sprzęty których nikt nie chce, nie są puste i zapomniane tylko zapełnione przez właścicieli BPO.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej